Hadiah Perkahwinan Daripada Beta

Allaahumma jannibnasy syaithoon wa jannibisy syaithoona maa rozaqtanaa

Dengan Nama Allah, ya Allah jauhkan syaithan dari kami dan jauhkan syaithan dari rezeki (anak) yang Engkau berikan kepada kami.

Musim kahwin pun dah start, jemputan kenduri dah tak larat nak layan, tapi idea yang tercetus kat kepala hotak aku hampir sepuluh tahun dulu masih belum materialize… adoi laaa…

Idea apa ek? Idea hadiah kahwin le. Suatu masa dulu aku pernah terfikir nak beri hadiah berupa bingkai gambar yang tertulis ayat-ayat Quran tu. Tak perlu besar sangat, tapi cukup besar untuk digantung di bilik tidur dan boleh dibaca dari jauh. Bingkai gambar tu mesti jenis yang ada lampu atau setidak-tidaknya tulisannya dari jenis material yang glow in the dark tu. Ayatnya? Bukan… bukan ayat Kursi atau surah Qul atau 1000 dinar atau yang seumpamanya tu. Instead, aku nak letak doa bersetubuh dalam bingkai tu.

Yup… memang dah lama aku terfikir nak buat camtu. Masalahnya dah jenuh aku ronda Jalan Masjid India dan kawasan-kawasan seumpamanya. Satu pun aku tak pernah jumpa bingkai gambar yang ada doa bersetubuh tu. Tu sebab sampai sekarang aku tak dapat materialize hadiah perkahwinan jenis gitu. Adoi laaa…

So, until then, hadiah perkahwinan daripada aku could be anything. BUT BE WARNED! Jeng jeng jeng… Once aku dah jumpa apa yang aku cari tu, ketahuilah sesungguhnya sesiapa yang jemput aku datang kenduri kahwin, maka hadiah daripada aku kompem mesti bingkai gambar berlampu atau setidak-tidaknya bertulisan glow in the dark yang mengandungi doa bersetubuh tu! Yup… serius ni tau! Tapi don’t worry sebab aku still akan balut hadiah tu walaupun kau orang dah tau apa isinya. Nak mengelakkan pengantin rasa malu le… ekekekekekeke… Eleh! Macam le satu dunia takkan tau pengantin nak buat apa malam nanti… Bangkai!

Errr… ada mana-mana supplier atau vendor yang sanggup buat benda tu dengan harga yang tak melebihi RM20.00? Contact aku tau! What…? Weh…! It’s the thought that counts, you know… cet!

About these ads

18 Respons to “Hadiah Perkahwinan Daripada Beta”

  1. ape pening? print, enlarge, frame. soal berlampu atau glow in the dark tak sepatutnya timbul. itu dia pandai2 lah adjust. sendiri mau ingat lah.

    • Ekekekekeke… Memang pernah terfikir nak buat camtu tapi wa memang hancus bila tiba tang artistik grafik ni la bro. Amacam wa tender projek ni kat lu bro? Wa tau lu memang terer part grafik design ni… amacm? Serius ni!

  2. Wow Bro! Brillant giloz punya idea… boleh dipraktikkan. Kira pelajaran tanpa katalah ni… aku selut dengan idea ko tu….

    • Yup… hadiah yang bermanfaat kan? Aku realize dulu bahawa ramai gilos orang kita yang sebenarnya tak tahu pun doa bersetubuh tu wujud. Tapi rasa-rasanya sekang ramai dah tahu doa tu wujud tapi tak sure le diamalkan atau tak. Kompem golongan yang bersetubuh di luar nikah tu tak amalkan doa ni kut? Ye ke? Ekekekekeke… aiyaaarrrkkk…!

  3. gafaro Berkata:

    tak pon jam loceng bersuara,yang akan memainkan doa ini kuat kuat takut pengantin lupa baca

  4. wa suka idea gafaro tu….. jadah betul!!!!
    Lama tak komen kat Khayal ni…. hari2 singgah tapi tak tulis apa2….
    heheheheh……. apa2 pun, aku nak tima kasih kat Naj sebab jadi saksi bujang aku masa nak nikah dulu….. that is one of the most precious gifts… (saksi bujang tau, bukan saksi dara…..). Susah payah Naj ambil cuti….. teman kitorang pergi pejabat agama Klang…….. tima kasih Naj…. (and Kamal if you ever comes here).

  5. Doa ni jer yang tak kuwa lam exam PAFA time skolah dulu.Pengalaman gua tengok pengantin bukak prezen kat sini amatlah menakotkan.Takat blender/toaster tadak hal, yang spesis ‘senggama’ toys buat gua gelak terbahak-bahak.

    Coming from a place where there in an adult shop in every 2 km radius.

    • Syllabus agama sekolah kita ada sikit pelik. Wa pernah tulis ni lama dulu dalam blog yang dah ghaib tu rasa-rasanya but may be a re-visit would be a good idea kut.

      And that sex toy… ekekekekekekeke…! My fren yang belajar kat US dulu told me once about 22nd Street in New York. Kat Singapore memang dah ada. Kat London dulu seingat aku kat Coronet St. Aku ingat Coronet St tu sebab bunyi dia pun macam lucah-lucah gitu… eheks…

  6. gafaro Berkata:

    bukan kat satu daerah kecil kat johor ade kedai seks toy…

    tak silap aku yong peng….

    • Huh? Serius??? Jeng jeng jeng… the next time aku ke Segamat atau Skudai, aku akan detour kat Yong Peng. Menarik gak tu kalau dapat interview taukeh dia dan bertanya-tanya tentang jenis-jenis customer yang suka cari sex toy ni. Kedai yang jual toy girl tak ada ke?

  7. dah sah2 wa takkan dpt hadiah bingkai gambar dr lu ni bro.. hehehe

  8. Naj, kau boleh share dengan AngahLina Jolie apa hadiah tu……. masa nak bagi kat laki dia….. heheheh… nak bagi best bagi sebelum nikah la… surfe dia tak jadik kawin lagi punya la…..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 783 other followers

%d bloggers like this: