Arkib untuk 11 Disember 2008

Salamzzz…!

Posted in Bebel on 11 Disember 2008 by Najwa Aiman
Memang dah jelas kan bahawasanya Muslim yang sentuh anjing dan babi serta apa jua yang keluar daripada mana-mana satu antara kedua-duanya maka wajiblah samak. Ada orang kata kalau sentuh anjing bila masing-masing dalam keadaan kering (“kering” yang konteksnya tak sama dengan erti “gersang” tau… eheks…) maka tak perlu samak. Ye ke? Teori ni dah lama tapi sampai sekarang aku masih belum cari mu’alim nak kompem. That is the because aku ni tak ambil pusing hal macam ni sebab anggap diri aku takkan pegangn anjing… adoi laaa…

Anyways, kalau sentuh serigala pun hukumnya sama macam sentuh anjing sebab serigala tu spesis anjing, kan? Kan? Bukan ke? Ke?

Kalau sentuh musang? Musang tu spesis anjing ke bukan ek? Kalau anjing laut? Ekekekekeke…

Sentuh siput babi pula macam mana? Ekekekekek… adoi… adoi… Tak senonoh sunggh beta ni kan buat lawak bongok benda-benda maam ni.

Anyways, ni saja-saja merapu (macamlah selama ni aku tak merapu) sebab nak merasmikan blog baru di platform baru. Blog asal Khayal kat Blogspot tu entah kenapa ghaib. Rupa-rupanya ramai bloggers kat blogpsot mengalami masalah yang sama juga. Google pun membisu seribu bahasa. Dah tak ada duit agaknya akibat financial crisis ni.

Salam Perkenalan