Kelucahan Melampau?

Ingat lagi tentang kes pramugara terlampau dulu? Tak ingat? Hmmm… ingat lagi tentang adegan-adegan dalam video pramugara terlampau dulu? Cet! Well, pramugara tu kan dah ditangkap dulu, kan? Didakwa di mahkamah. Pastu sabit kesalahan. Dihukum penjara. Pastu dia buat rayuan. Keputusan mahkamah atas rayuan tu dah keluar. Aku baca kat Utusan Online tadi.

Bekas pramugara bebas tuduhan terbit VCD lucah

Oleh NOOR AZMAH IBRAHIM

SHAH ALAM 22 Dis. – Bekas pramugara, Mohd. Rizal Mat Yusof yang dihukum penjara 18 bulan atas tuduhan membuat cakera padat video (VCD) mengandungi adegan seks lucah untuk edaran umum dilepas dan dibebaskan daripada sabitan itu selepas Mahkamah Tinggi di sini hari ini membenarkan rayuannya.

Pesuruhjaya Kehakiman P. Nallini memutuskan demikian atas alasan pihak pendakwaan tidak berjaya membuktikan intipati pertuduhan apabila saksi-saksi yang dikemukakan gagal menunjukkan hubung kait antara tertuduh dengan VCD berkenaan.

Kita ada istilah undang-undang kelucahan melampau, kan? Kan? Kelucahan yang tak melampau tu camne ek? Yang melampaui batas tu kira camne? Batas tu haper?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: