Arkib untuk 5 Februari 2009

Lucah Tu Mencarut Ek?

Posted in Bahasa, Bebel, Budaya on 5 Februari 2009 by Najwa Aiman

Rasa-rasalah kan, kawasan yang paling banyak orang mencarut di mana ek? Ekekekeke… Teori aku ialah di jalan raya le. Masing-masing saling mencarut kepada satu sama lain. Tak gitu ke? Bukan ek?

Di atas jalan raya pula, lokasi yang paling tinggi ketumpatan carutnya ialah berdekatan sekolah. Ni pun teori aku aje le. Suka hati akulah nak buat teori macam mana dalam blog aku yang so far masih belum kena remove ni kan? Ekekekekeke… Kenapa di lokasi dekat sekolah? Kenapa? Mesti kau orang jenis yang belum ada anak bersekolah atau jenis yang tak pernah ambil anak dari sekolah kan? Kan?

Anyways, mencarut ni sebenarnya apa ek? Setengah orang kata bila sebut perkataan yang lucah tu kira mencarut le tu. Tak kiralah dalam intonasi apa pun, atau untuk tujuan apa pun. Misalnya kalau seorang pemandu menjerit “p*k*m*k” kat pemandu lain yang potong queue, tu mencarut le tu. Kalau dia jerit “bodoh” ke “bangang” ke maka tu bukan mencarut ek? Tu kira maki hamun. Gitu ek? Pulok…

Jadi kalau cikgu biologi mengajar topik mengawan maka dia sebut “zakar dimasukkan ke dalam faraj” maka cikgu tu mencarut le tu… eheks…

Oleh yang demikian mencarut per se tak salah le kan? Mencarut mesti dilihat bersama tujuan mencarut. Oooo… gitu ek? Dan mencarut ni bukan sekadar lisan kan? Gesture pun dianggap mencarut kan? Ye ke? Bukan?

Perkataan yang digunakan untuk mencarut pula macam mana ek? Persepsi lucah dilihat dari sudut mana? Ikut prinsip perundangan kot? Kalau a reasonable man anggap perkataan tu lucah maka lucahlah ia. Siapa dia reasonable man ni? Lecturer aku dulu Ms. Sheila Tiley (aku tak sure ejaan nama dia tu la) kata reasonable man tu “is the man who is on the Clapham Omnibus.” Jadi kalau kat Malaysia ni lelaki yang duduk dalam LRT tu le kot? Ekekekekeke…

Malam ni malam Jumaat. Mandi karang nak cukur bulu ari-ari dan buat full service cucian zakar untuk menjamin keselamatan faraj… tak kiralah faraj siapa. Errr… ni memang mencarutlah, tapi tujuan baik kan? Kan? Bukan ke? Ke?

Tahun Baru Untuk Semua Agama

Posted in Budaya, Etnik, Sosial on 5 Februari 2009 by Najwa Aiman

Sebenarnya festival Tahun baru Cina belum habis lagi kan? Anyways, rakan-rakan ofis dah mula tanggalkan hiasan festival. Aku pun ambil kesempatan tanya kat dia orang tentang hiasan yang dah tersadai kat atas meja ni. Aku tanya kenapa kartun 3D budak perempuan ni ada pottu. Bebudak Melayu sebut nandek (mana le datang istilah nandek ni weh? Mandai-mandai je tau).

Oleh kerana rakan yang aku tanyakan soalan tu bukan Cina, tetapi India campur… alahai aku pun tak ingat campur apa… tapi dia mixed la. Muka nampak macam Melayu tapi tak ada pun sebenarnya darah Melayu dalam badan dia tu. Agamanya pun Kristian. Jadi dia tak dapat beri jawapan kepada soalan aku tu. Dia pun tak pasti apa sebab kartun 3D budak perempuan Cina tu ada pottu.

Well, sebenarnya bukan le pelik sangat sebab Tahun baru Cina ialah perayaan untuk kaum Cina dan tak ada kena mengena dengan agama. Justeru kalau seorang Cina beragama Hindu pun akan sambut juga Tahun Baru Cina. Aku bertanya sebab nak tau kenapa perlu letak pottu. Belum nampak lagi kartun Cina sambut Tahun baru Cina yang pakai rantai salib atau pakai tudung dan purdah. That will be interesting!

Hopefully tahun depan nanti ada orang akan buat.

Bini Orang

Posted in Bebel, Budaya, Feminin, Matang on 5 Februari 2009 by Najwa Aiman

Aku tak mengurat bini orang tau! Cuma sekali tu je. Lepas tu aku rasa kesian lak kat dia orang. Sampai sekarang bini orang tu masih marah dan kecewa kat aku… adoi laaa… Nak jadi kawan pun tak boleh dah sekarang. Bodoh punya aku.

Anyways, perempuan sekarang ni dah jadi bini orang (a.k.a. dah dijamah dan diratah sesedap hati dan rasa dek laki dia) pun masih ada yang lazat mata dipandang ek? Ya ke? Hmmm… may be la kot? Tapi aku tak berapa pergilah dengan bini orang ni. Psikologi agaknya sebab minda dah bagitau terowong dia dah chartered oleh satu lokomotif saja jadi lokomotif lain rasa macam tak sedap je terowong tu. Hmmm…

Namun begitu (terpaksa guna frasa formal ni sebab aku dah guna perkataan anyways kat perenggan atas… eheks…) ada beberapa wanita bertaraf bini orang yang aku masih suka tengok. Errr… excuse me… suka di sini tak semestinya berserta syahwat walaupun kemungkinan tidak ditolak… eheks… Misalnya, Permaisuri aku. Walaupun dah jadi bini aku (haper kau orang fikir aku bukan orang ke?), aku masih suka tengok dia. Selain daripada tu, aku suka tengok Erra Fazira sekarang sedangkan masa dia single tu aku sorang je antara kengkawan yang tak teruja sangat tengok dia. Masalah betul…

Sorang lagi bini orang yang aku suka tengok ialah Catherine Zeta Jones. Aku memang suka tengok dia sejak dia belum kahwin sampailah dia dah kahwin dengan Michael Douglas tu. Macam tak berubah je paras dan gaya dia. Agaknya memang tak dijamah dek Michael Douglas ke haper dia ni? Adoi laaa… Jessica Alba pun dah kahwin kan bebaru ni? Hopefully dia pun masuk kategori bini orang yang aku masih suka tengok…. hehehe…

Sorang lagi ialah Meg Ryan. Tapi sekarang dia dah janda jadi tak masuk kategori entri ni. Begitu juga Fauziah Latiff dan Rita Rudaini. Tapi sebab Rita Rudaini dah kembali masuk kategori bini orang semula, maka Rita Rudaini kembali masuk carta bini orang yang aku masih suka tengok…. eheks!

Tapi sebenarnya tak ada kebaikan apa-apa pun dok tengok bini orang. Tengok anak dara orang tu mungkin ada sikitlah kebaikannya kalau tenungan tu berakhir dengan berkahwin. Tapi bini orang…? Astaga wa esta bagadud…

Suka Buat Dengan Perempuan

Posted in Feminin, Fesyen, Quips on 5 Februari 2009 by Najwa Aiman

Tak banyaklah benda yang aku suka buat dengan perempuan. Bila aku kira dan senaraikan semula hari tu, aku dapat kumpulkan satu pekerjaan je yang aku suka buat bersama-sama perempuan… hehehehehe…

Anyways, so far cita rasa aku masih belum berubahlah. Aku masih prefer perempuan yang tak pakai mekap langsung tau… macam dulu gak la. Kalau dating dengan awek yang pakai mekap nak lawa ni lecehlah. Kali pertama dating dengan awek jenis camni masa A-Level dulu, tapi bukan Ms Biawak la.

Kalau time makan kekadang tensen pula tengok style dia sumbat makanan dalam mulut sebab nak jaga lipstick kat bibir. Bila nak share straw minuman, putus pula selera tengok ada lipstick melekat kat straw tu. Bila time keluar jalan-jalan ke mana-mana, sesekejap kena check muka. Bila masuk tandas, aku sempat berak tiga kali baru dia keluar semula dari tandas. Dia berak tiga kali juga ke haper?

That is the bcoz la Permaisuri aku ni aku pilih antara wanita yang paling minima mekapnya dulu… eheks… Sampai sekarang pun maintain je mekap minimum. Asal nampak muka berseri cukup. Yang nak ditunjukkan lawanya kat aku juga kan? Bukan ke? Habis tu bini kau orang tu untuk ditayang kat aku ke? Ye ke? Hehehehehe…