Arkib untuk 11 Februari 2009

Tag Import Dari Facebook

Posted in Tag on 11 Februari 2009 by Najwa Aiman

Aku kena tag kat Facebook oleh Norhanizah (mana le aku tau kau orang kenal atau tak bila dia tak gunakan nama samaran… hehehehe…). Tapi aku malas nak buat kat Facebook sebab-

  1. Facebook slow macam siput babi
  2. Facebook tak Adzam friendly, barangkali sebab katodnya terbakar. Tadi aku baca tag tu kat notes pastu aku pergi ke FB Home aku, pastu sampai sekarang aku tak tahu macam mana nak pergi ke notes tadi. Notes tu kat mana dalam FB tu pun aku tak tau.
  3. Kat Facebook aku ada awek cun. Kalau aku tag jantan lain nanti jantan-jantan tu sibuk nak ngurat awek-awek cun Facebook aku tu… ekekekekekek…

Jadi sebagai alternatif aku buat kat sini je la.

Rules: Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real…nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question.

  1. What is your name: Valentine (apa pasal? Kau tak percaya? Ni nama aku ke nama kau? Cet!)
  2. A four Letter Word: Veto
  3. A boy’s Name: Vladimir
  4. A girl’s Name: Vivian Tsu… ohhh… Vanessa Hudgens! Ohhhh… inzal… ohhh…
  5. An occupation: Viceroy
  6. A colour: Vermilion
  7. Something you’ll wear: Vest
  8. A food: Vealparmason
  9. Something found in the bathroom: Vagina… eh? Vaseline… eh? Video camera!!!
  10. A place: Veranda
  11. A reason for being late: Voluptuous vivacious virgin volunteer viciouosly vitiated the virility of my manhood last night!
  12. Something you’d shout: Virgin!!! Virgin!!! Virgin!!!
  13. A movie title: V for Natalie Portman… eh? V for Vandetta la!
  14. Something you drink: Vermouth… with some peanuts… eheks…
  15. A musical group: Visa
  16. An animal: Bat… heh… vampire bat.
  17. A street name: Jalan Vale of Tempe, Penang
  18. A type of car: Volkswagen
  19. The title of a song: Viva La Vida, Victoria Institution (lagu rasmi Sekolah Menengah Victoria laaa…)

So siapa yang aku nak tag? Hmmm…

Telur Yang Sangat Prihatin

Posted in Bebel, Quips on 11 Februari 2009 by Najwa Aiman

Pagi tadi aku bersarapan lagi kat kedai biasa. Kot-kot le anak dara tauke yang baru lepas SPM tu datang menolong ayahnya mcam selalu. Ciszz…! Kecewa. Tapi lepas sarapan masa keluar dari kedai tu ada sebuah lori pembekal telur parking kat depan kedai nak hantar bekalan telur ayam. Kat dinding lori tu ada tulisan macam kat atas tu. Apa? Tak boleh baca? Rabun ke buta? Buta mata ke buta huruf? Ekekekeke… jangan marah ek… Di bawah ni versi zoomnya…

Ekekekekekeke… Sesiapa lagi antara kau orang yang telurnya juga prihatin, atau lebih prihatin, sila angkat… angkat… errr… hmmm… angkat telur…? Ekekekekekeke…

Tak Senonoh Ke?

Posted in Bebel, Quips on 11 Februari 2009 by Najwa Aiman

Ada aktiviti yang tak senonoh pada pandangan seorang tapi senonoh pada pandangan orang lain, kan? Kan? Maknanya apa ek? Maknanya faktor yang menjadikan sesuatu aktiviti tu tak senonoh cuma satu aje le ek – bila orang lain nampak… ekekekekekeke… Macam rokok jenama WINSTON la kira-kiranya – Wa Ingat Nak Sorok Tapi Orang Nampak… ekekekekekeke… Oleh kerana kerja aku untuk hari ni semua dah selesai (cepat sungguh selesainya macam tanda-tanda khidmat dah tak diperlukan lagi je kan?), maka aku nak senaraikan antara tiga aktiviti tak senonoh pada pandangan aku. Kalau kau orang tak setuju maknanya kau orang memang biasa buat le tu… ekekekeke… ayaarrkkk…!

KOREK HIDUNG
Buat sorang-sorang okey. Buat di khalayak ramai? Sama le macam berak aatu kencing. Ada yang berani korek hidung, kencing atau berak kat perhentian bas sebelah exit Jalan Universiti kat Federal Highway pada tengah hari Isnin? Ada? Dah tempah keranda dengan batu nisan?

KENTUT POWER
Tak semestinya bau busuk. Isunya ialah pencemaran audio. Kentut senyap seolah-olah bontot ada silencer tapi bau tengik haram mengalahkan tahi anjing still okey kalau orang lain tak tahu siapa kentut. Tapi kentut yang bunyinya azamat berdentum, biarpun tak bau langsung, memang kurang ajar. Ptuuii..!

CIUM SETOKIN
Ni aku pernah nampak sekali je so far seumur hidup bertahun-tahun dulu kat surau Central Market. Elok aja tanggalkan setokin terus je sua ke hidung. Kedua-dua belah setokin! Sampai senget-senget hidung dia sedut aroma setokin dia tu! Ptuuuiihh…! Uweekkk…! Senget ke haper otak dia? (If you’re the one that did such disgusting stunt on that day, please stop wearing socks immediately! I beg you!)

Wokeh bebeh… so? Sekarang ni apa pula kerja yang aku nak buat ni ek? Hmmm… Tutup pintu ofis, dok diam-diam sambil korek hidung… sambil-sambil cium setokin dan kentut sepuas hati ek… ohhh… inzal…

Masih Kecil Pun Nampak Besar

Posted in Nostalgia on 11 Februari 2009 by Najwa Aiman

Aku tak ingat nama budak ni, tapi dia jiran kita orang di kejiranan Willow Close di Leeds dulu. Umur dia pun aku tak ingat. Yang aku ingat, kakak dia – nama Donna dan umur antara 12 dan 14 tahun… ekeekekekeke… uhuk! Adoi laaa… Malangnya, helah dan trick nak bergambar dengan kakak dia tak pernah menjadi. Dapat bergambar dengan budak lelaki ni je. Cet! Liat sungguhlah nak mengurat minah saleh ni.

Anyways, masa sembang dengan budak lelaki ni le kita orang baru dapat tau tentang kakaknya Si Donna tu – namanya dan umurnya. Sumpah sebelum tu kita orang fikir umur Si Donna tu melebihi 16 tahun! Sungguh! Terlupa yang minah saleh ni big built. Umur 12 tahun pun dah tumbuh… aiyooo… Tu yang sampai tersangka dia dah cukup umur untuk beromen tu. Nasib baik le gagal mengurat. Kalau tak… hai… mati dalam jel UK le salah sorang kami, atau ke semua kami masa tu! Tak dapat balik Malaysia tulis novel picisan! Aku le… aku le…

And yes… memang aku tengah pakai selipar Jepun masa tu. And yes… pagar kayu putih yang macam nak runtuh pagar rumah kita orang le tu. Cet!

Buta Seni

Posted in Nostalgia, Quips on 11 Februari 2009 by Najwa Aiman

Al-kisahnya semasa pertama kali merasa jadi tuan punya kamera yang dibeli dengan duit sendiri dengan mata wang pound sterling di United Kingdom dan berjenama Yashica. Alamak aiii… Belinya di UK tapi jenamanya Jepun. Bukanlah! UK tu bukan Ulu Kelang atau Ulu Kinta tau! United Kingdom. Sebutan biar betul sikit weh. Masa sebut Kingdom tu pastikan ada idgham di mana bunyi perkataan tu keluar ikut hidung dan bukan ikut mulut ek! Best tak aku berlagak macam dewa ni… ekekekeke… Akulah penulis berisi penuh erti! Ekekekek…

Lantaklah… Zaman tu belum ada kamera digital beb. Semua main filem aja. Jadi sebagai aborigin yang pertama kali ada kamera sendiri di negara orang lain, gatal sangat le aku snap gambar. Salah satunya gambar tugu kat Leeds tu le. Oleh kerana gambar tu dirakam dalam filem, maka selepas filem dicuci baru aku nampak hasilnya. Alahai… Tak menjadi le gambar tu. Tak nampak design tugu dan rupa bentuk muka patung dan kuda tu dengan jelas. Warna hijau berkaratnya pun tak nampak. Tapi oleh kerana kos membeli dan mencuci filem tu datang daripada pound sterling biasiswa aku, maka aku simpan jugalah gambar tu dalam album yang dibeli dengan pound sterling juga.

Tapi bila kengkawan aku belek album aku dan tengok gambar tu, semua puji. Well… tak le puji sangat, cuma dia orang suka le gambar tu. Huh? Senget ke haper otak dia orang ni? Terlebih study ke?

Rupa-rupanya dia orang melihat dari perspektif seni. Siot betul… Bersungguh-sungguh betul aku masa tu cuba nak nampak apa yang dia orang nampak. Tak nampak-nampak juga.

Kan aku dah kata… aku memang buta seni daaa… ekekekekekekeke… Tak tahu pula aku kalau dijual gambar tu akan laris beratus ringgit? Ya ke? Bukan? Kalau bukan, tang mana yang seninya?