Boleh Karaoke Selalu!

Ni aku baca kat Harian Metro semalam.

Isteri naik hantu
Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin dan Helmy Abd Rahman

KUALA LUMPUR: Hanya air mata dapat menceritakan keperitan seorang lelaki apabila sering dibelasah isterinya yang disifatkan sebagai ahli gusti gila semata-mata kerana tidak suka mendengar nasihat sejak tiga tahun lalu.

Lelaki yang dikenali sebagai John itu mendakwa, isterinya berang apabila dinasihat menghentikan tabiat buruk gemar berkaraoke dan berhutang dengan along hingga mengabaikan anak yang sakit.

Penyelia stor itu berkata, isterinya berusia 30 tahun itu mempunyai kekuatan luar biasa apabila ‘naik hantu’ hingga mampu mencekik sebelum menghempas kepalanya ke dinding rumah…

Takde hal kalau along datang minta hutang kalau macam tu. Mana-mana along yang nak datang minta hutang kat Si Isteri tu kena pastikan ada bela jin yang boleh dibawa bersama masa nak kutip hutang nanti. Otherwise, pegi beli sports attire American football untuk pergi kutip hutang dengan dia wooo…!

Apa-apa hal pun, Allah sentiasa dengan orang-orang yang sabar. Aku ikhlas hormat pada John. Apa pasal nama dia John ek?

10 Respons to “Boleh Karaoke Selalu!”

  1. neraka tempatnya isteri itu

  2. oooooooo.. kalu suami blasah isteri leh ek??? 😀
    tp isteri tu pun rasanye tak waras tu,.. gila blasah suami sbb tanya kenapa balik lambat..sbb g karaoke.. ish ish ish..

    • Angah: Generally lelaki tak kisah kena blasah dengan pompan, tapi bergantung kepada kaedah dan mekanisma blasah tu le… eheks… Tapi blasah dalam kes ni, absolutely tak de lelaki yang nak… except agaknya spesis yang sadomachosism.

  3. Wallawehhh…… suami yang isterinyer masuk neraka, diri sendiri memang susah nak masuk syurga gak wehhh……. si John (aku harap bukan kawan2 kolej kita yang nickname mereka John, ada gak 2, 3 orang kan Naj?) tu cerita tak samada dia sendiri laksanakan tak kewajipan dia and tunaikan tak hak2 isteri dia?

    • Pootz: Nope… not in the paper yang wa baca tu le. But am not surprised kalau betul pun… ekekekekeke… Dan betullah lu cakap. Harap-harap bukan dua tiga orang John kengkawan yang kita kenal tu… adusss…

  4. Ni cerita melayu ke cerita western ni?

    • Khairuddin: Entah le citer Melayu atau western. Cuma nama Si Suami yang diberitahu, tapi nama suami dia tu – John – kat Asia ni pun berlambak-lambak tu sampaikan roti pun pakai nama tu.

  5. gila siot…kena K.O dengan orang rumah….ada hikmah dia la…..mana tau lepas ni lisa suri hani tetiba simpati kat john nie pas tu buat peres konperen….dan dan pulak bini jon tu jadi baik….

    macam mana la mamat tu dengan bini dia punya fizikal? kena baling dekat dinding tu macam kain buruk!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: