Dok Diam-Diam!

Dalam laporan apa nama… apa nama… Bernama… Kementerian Kesihatan dah keluarkan arahan kepada orang ramai—

Stay Home Advice For People With Flu Symptoms

KUALA LUMPUR, Aug 19 (Bernama) – People with symptoms of flu have been advised to stay away from public places as the Health Ministry reported 257 new cases of Influenza A(H1N1) over the 24 hours up to 8am on Wenesday.

Director-General of Health Tan Sri Dr Mohd Ismail Merican said people with symptoms of flu should avoid going to public places such as shopping malls and not use public transportation.

“The Health Ministry has found that many people suffering from Influenza A(H1N1) were not cooperating well enough to contain the spread of the disease,” he said in a statement when disclosing the latest figures on the pandemic…

Kita semua mesti bekerjasama, kan? Prinsip selfish “Alang-alang aku sorang kena, biar semua kena” tak boleh pakai lagi. Kalau dah dapat surat daripada Kementerian Kesihatan suruh berkurung di rumah tu, maka berkurunglah. Keep ourselves updated berkenaan pandemic ni sama ada dengan melayari laman web Kementerian Kesihatan di http://h1n1.moh.gov.my atau telefon talian panas, panggilan hangit atau hotlines di 03-88810200 atau 03-88810300.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: