Anè… Mau Suruh Siapa Baca…?

Berjalan-jalan di rangkaian Restoran Ali maju tadi. Bukanlah! Bukan nak makan tengah harilah! Gampang… Nak cari kurma Safia Yusuff Taiyoob. Bila dah jumpa, pergi bayar kat kaunter. Di kaunter, pekerja restoran suruh ambil buku Manzil Resam Uthmani yang bersusun melambak-lambak kat kaunter tu.

“Free?” tanya sahabat ofis aku. Mamak kaunter tu angguk-angguk tapi tak geleng-geleng sambil hulur dua naskah buku tu kepada kami masing-masing sorang satu. Dah barang free, ambil je la. Bagus juga Ali Maju print buku gitu bebanyak dan bagi free je. Kira tak lupa sedekah amal jariah jugalah, especially dalam bulan Ramadan al-Mubarak ni kan?

Tapi aku wonder gak… letak buku Manzil Resam Uthmani tu FOC kat kaunter restoran rangkaian Ali Maju untuk free distribution ek? Di kaunter restoran? Dia nak bagi kat sapa sebenarnya target recipient buku tu? Pembeli kurma macam aku atau golongan yang memang berkunjung ke restoran Ali Maju waktu tengah hari pada bulan Ramadan? Hmmm… beta musykil…

Advertisements

9 Respons to “Anè… Mau Suruh Siapa Baca…?”

  1. diorang nak beramal tu… kenalah bersangka baik kan?

    • Yup…! Setuju…!

      Tapi beramal pun biorlah pakai akal sket… hehehehehehe… astaghfirullaahal’azhiimastaghfirullaahal’azhiimastaghfirullaahal’azhiim

  2. tu perli ke carik pasal?

  3. Jadual Tafaqquh Fid Din Sepanjang Ramadhan

    Klik : http://pondokhabib.files.wordpress.com/2009/08/scan1_cr.png

    Semua di jemput hadir

  4. lama x jejak ali maju atas sejak bercerai dengan skendel aku yang cumel tuh..
    hehehe…

    • Dah jarang nampak le janda ko tu… Aku rasa mesti dah ada balak karisma entah dari mana yang dah mula menambat kaki dia dalam aircon ofis tu… ekekekeke…

  5. Agaknyer hadiah sebab ko tak lunch di situ waktu tu.. hehehehe… jadi dia kasi free, supaya ko rasa bersalah.. hahahaha…!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: