Merdeka Dulu di Bus Stop

Sejam yang lalu ada letupan bunga api kedengaran tak jauh dari rumah. Sambut Merdeka 52 le tu. Nak tonton kat TV malas nak tukar channel Astro tu. Al-maklum sajalah remote Astro aku tu dibeli kat pasar malam je. Petang tadi dah berkecai beyond repair akibat ditransformasikan menjadi penukul oleh Haziq… adoi laaa… Nak tukar channel secara manual memang aku malas sangat. Jauh bebenor perjalanan secara manual dari channel siri 400 atau 700 nak ke channel siri 100 tu!

Anyways, malam Merdeka ni mengingatkan aku pada bas mini 44 dan Bukit Bintang la dik. Eheks… Apa cerita melepak kat bus stop dari malam ke pagi? Kau rasa-rasa mahu diulang semula tak experience tak berjenama macam tu? Dasar ketegaq… kan? Kan? Aku dah kata dah… kita naik teksi jek… Lantak le mahal ke tidak…

Nasib baik elaun belum masuk. Kalau tak, dah tentu aku tempah bilik kat Hotel Apollo tu tau! Aiyaaarrrkkk…!!!

Advertisements

4 Respons to “Merdeka Dulu di Bus Stop”

  1. Bertahun aku keja kat BBintang tuh… naper aku tak pernah nampak Hotel Apollo tu haaa? tang mana hotel tu Bro?

    • Tu bukan hotel besar tau. Hotel kecil je. Beta pun dah bertahun tak ke situ, tapi the last time ke situ, di hujung corner tu ada Mc Donald, dan dipisahkan dari KFC 24-hours oleh sebuah unit bangunan. Bangunan yang memisahkan Mc Donald dan KFC 24-hrs tu le Hotel Apollo dulu. This was way back in late 80’s tau. Rasa-rasanya memang dah tak dak lagi hotel tu sekarang ni. Entah dah ganti dengan apa entah… eheks…

  2. Now I ingat dah Hotel tu memang masih ada lerrr.. sebelah tu kalu tak silap ada The Ship…

    • The Ship? Tak perasan pula tentang The Ship tu tapi masa tu memang ada hotel murah Apollo tu kat situ. Masing-masing pun masa tu memang dok jeling-jeling je ke arah hotel tu sebab mata dan badan memasing memang dah penat teramat… eheks…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: