Tak Tahu Pun Dah Naik

Saja-saja nak kirim kad raya melalui kad pula kali ni. Gatal le tu. Selama ni guna emel dengan SMS je kan? Eheks… Tadi lepas Jumaat sendiri angkut kad raya ke Pejabat Pos. Sendiri tanya kat kaunter berapa harga nak hantar kad raya.

“Kalau tak gam, lima puluh sen. Kalau gam, tengok berat,” jawab pekerja kat kaunter tu dalam nada yang ada iras-iras bunyi menyalak, ada iras-iras mengaum, ada iras-iras mengembek tapi tak ada iras-iras menyanyi.

Dah naik harga rupa-rupanya. Ketinggalan zaman sungguh beta. Kali terakhir yang aku tahu dulu harganya RM0.30 sen yang bergam. Bila naik ni ek? Ada peningkatan perkhidmatan ek? Betul ke? Ya ke? Surat semua dah makin pantas sampai ke destinasi. Jap… surat semua gerenti sampai ke destinasi ek sekarang ni? Eheks…

Kad raya guna emel dan SMS la ek. Filipina bercadang nak kenakan cukai bagi setiap SMS juga. Malaysia-nan-satu tak ada niat nak tiru ke?

Advertisements

12 Respons to “Tak Tahu Pun Dah Naik”

  1. Zaman sekarang semua dah naik kan..
    Mana ade menda turun…
    Ada satu benda je turun kan..
    Apa dia cube teka….
    Teeeeeeeet masa dah habis..
    Jawapan dia hujan …kah kah kah..

    Minyak naik, gula naik , tol naik, darah naik, tambang naik, ayam naik, telor je tergantung kan …

    sori gurau je….

  2. Dari 3 years ago dah buat perangai 50sen tak gam, 30 sen standard kalau gam tapi kalau yang besar2 tu kena timbang. Tak paham rasional. Dulu tak gam 20 sen, ek?
    Tapi aku masih suka hantar dan terima kad raya and that culture I am inculculating to my children.

  3. ade lagi la bang yang tak turun turun….

    nafsu…

  4. Aku maseh berdendam sama itu Pos Malaysia.

    • Apa sebenarnya yang Pos Malaysia perlukan untuk imrpove ek? Still wondering… Service nampaknya makin menurun. Aku kenal sorang staf Pos Malaysia berjawatan posmen yang bekerja part time di stesen minyak bila off duty. probably their pay is too low. Barangkali…

  5. Kalu tak naik sapa yang rugi? Ahaks!.. hehehe

    eh I pun suka gak kirim kad raya… mujor ler sampai.. tempek stem 30 sen jerrr.. buat bodoh kata orang..
    Mujur posmen kesian, maklum nak buat amal hantar jugak ler kad stem 3 kupang tuu.. hehehe

  6. UMUR tak turun, bang…… hmmm……

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: