Ring Me or Give Me a Ring

Macam mana bunyi dering telefon pertama ciptaan Alexander Graham Bell dulu ek? Bila teknologi telefon semakin maju, deringan telefon masih maintain kan? Yang improve probably volume control le kut? Bukan ke?

Bila telefon dah jadi mudah alih, pada awalnya dulu bunyi dering telefon tu masih maintain, kan? Lepas tu improve jadi monotone. Tak ada lagi dering bunyi loceng macam telefon rumah warna hiam besar bagak tu. Dah boleh berdering bunyi lagu. Nak compose lagu untuk buat personalized dering pun boleh. Bila henpon makin canggih, dah boleh terus masuk muzik format MP3 le, MP4 le, AAV le, bla bla bla… Dah jadi macam radio. Tak main dah monotone ni semua. Dering loceng apatah lagi. Dianggap out-of-date lagi.

But then again, tetiba cita rasa manusia beralih kepada deringan jenis telefon rumah warna hitam besar bagak tu balik. Dah merata-rata pula dengar deringan telefon macam zaman dulu-dulu yang datangnya dari henpon canggih up-to-date. Adoi laaa…

Anyways, ringtone aku sekarang ialah Suara Takbir original nyanyian Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dalam format MP4. Kau orang Ada masalah dengan ringtone aku ni? (Selain daripada masalah copyright laaa… eheks… adeh!)

Al-Fatihah kepada Allahyarham P. Ramlee, dan kepada seluruh muslimin dan muslimat yang sudah berada di alam barzakh sana. Kepada arwah Tok, Opah dan Atuks beta jua… al-Fatihah…

Advertisements

8 Respons to “Ring Me or Give Me a Ring”

  1. kalau naj tepon ita musti dngor sora m.nasir …. but ita lak dengor lagu my baby u ekekek…

    samat ari raya naj… ita mohon maaf atas segala ketelanjuran kata dan gurauan….
    ita coti dr 17 – 30. kena g spore lg wat rawatan…. 🙂

  2. ini semua trend. fashion.
    dan semua tadi adalah recycle.
    sila semak stail rambut afro dan seluar bell-bottom jika sangsi.

  3. skarang dah ramai gak trend pakai kot tengah hari buta mcm cerita singapore dulu dulu…..

    • Dulu orang dok pakai jaket rockers tu naik bas mini sendat waktu tengah hari buta… ekekekekekeke… Aku ada nampak sorang rocker naik bas mini sendat gitu, pakai jaket. Masa tu aku barui balik dari UK. Aku rasa macam nak telanjang je sebab badan baru nak tune balik dengan iklim Khatulistiwa ni kan. Tetiba nampak mamat tu selamba naik bas mini sendat pakai jaket di tengah hari buta. Adoi laaa…

  4. elehhhh ada hp canggih2.. lagu sedapt2 pun kalu jarang benor bunyi nyer, tak guna jugakkk.. > tu spesis memang tak banyak kawan ler tu.. heheheh…

    Ringtone I buat masa ni lagu Selamat Hari Raya by Ahmad Jasi. Caller ringtone tak ubah, tetap lagu ISABELLA by Search.. tak caya? cuber ler call… hehehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: