Bakar… Lagi…

Ada lagi cerita pasal bakar ni dari NST Online pula. Tapi ni kapal KD Inderapura yang terbakar.

Fire on board KD Inderapura
Mimi Syed Yusof

KD Inderapura, Royal Malaysian Navy’s largest logistics ship caught fire off the coast of Lumut this morning while sailing to Teluk Sebagak, Sabah…

Sahabat yang bekerja di bahagian “dalam” kata ni sebenarnya kebakaran kali kedua. Kebakaran kali ni disebabkan litar pintas.

Mujur lagi terbakar semasa dekat dengan persisiran pantai kan? Anak-anak kapal TLDM semuanya anak watan kita. Kalau terbakar tengah lautan samudera luas terbentang tu nanti siapa yang rugi…?

Advertisements

10 Respons to “Bakar… Lagi…”

  1. Rugi ker? bukan ker depa semua ada insuran juta jutaan lemon tuh? uishhh… atau aku yg tak tau?

    • Kapal tu bolehlah diganti dengan duit. Tapi nyawa anak kapal tu?

    • tak insured. tak tahu le kalu ada insurance company yg berani take risk to provide coverage for kapal perang. premium sure tinggi melangit. kalau ada insurance coverage pun waktu maintenance of vessel yg cost di tanggung oleh contractor.

    • There you go. Persoalan tentang insurans tu dah dijawab oleh my fren yang memang bekerja dalam organisasi yang berkaitan pembuatan kapal perang. Thanx Shaff.

  2. akak ni kejam la…ntah dorang tu dah tunang ke,dah ade isteri 2-3 ke, sape la nak bela nasib anak bini dorang kalu dorang terbunuh?

    saya dapat tambah pon sampai empat je…..

  3. Syukur gak ler aku tak jadi mana-mana bini anak kapal walaupun laki aku bleh tahan gak jadi nakhoda…Ahaksssss!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: