Pagi-Pagi Makan

Malam tadi aku pergi tiga buah bakery sebab nak cari croissant. Susah sungguh nak cari croissant ni kan? Tak jumpa pun. Niat hati tu nak buat croissant tuna sandwich kengkononnya. Tak kesampaian… eheks…

Anyways, hari ni kalau sempat nak cari sekali lagi. Pagi tadi bersarapan laksa Johor. Menu Semenanjung Malaysia memang best. Semakin ke selatan semakin moden sikit menunya. Lebi ke utara, lebih kampung seleranya. Tapi tekak aku lebih gemar selera utara. Laksa Johor pun aku suka, tapi sekali makan je. Suruh tambah dua tiga kali tak boleh. Rasa muak. Tapi kalau laksa Kedah, no problemo nak tambah dua tiga kali sekali hadap… perghhh…!

Kenapa cerita pasal makan pepagi buta ni? Oya… ada karnival kat sekolah Putera dan Puteri aku hari ni. Aku pula tak berapa sihat. Esok kena ke Ipoh tiga hari. Camne ni?

Advertisements

45 Respons to “Pagi-Pagi Makan”

  1. Saya rasa tuan perlu juga rasa laksa kuala perlis, lebih sedap dari laksa kedah.

    cubalah.

  2. apa yang mengembirakan hati anda itulah yang anda lakukan….

    agak agak nak menjahat silakan….

  3. kalau gemar makan croissant, saya cadangkan anda ke peranchis dan bukan ke ipoh. amacam?

  4. kalu bajet anda e-ekonomi delifrance sudah………..

    karang dah pegi france jumpa pulak alizee lupa anak bini….

  5. Bukan berlambak ker croissant kat carrefour, tesco, giant…..?

  6. hehehe…jumpa alizee lupa anak bini? hahaha…aku suka laksam! best2…

  7. Dear Friends,

    Would like to invite you to participate in my survey on Blog Quality Evaluation.
    The objective of this survey is to determine the 5 most important criteria in evaluating blog quality base on user perception. There are 5 blog categories preferred by blog reader, Personal Diary, Socio-political Commentary, Humor/Entertainment, Lifestyle and Technology and we are going to evaluate these type of blog. The 5 most important criteria might be different for different type of blog.

    If you are interested to participate, please click on the following Url:

    http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

    Thank you for your time.

    Regards,
    Zuhaira

  8. yeah…aku sbgai orang utara sangat proud sebab mmg makanan utara sedap2 pun… hahahaha

  9. Wa tetap kata masakan Johor is the best…… asam pedas, laksa, otak2, botok2, bubur lambuk, briyani, opor, arisa, pais……

  10. kalau kat Muor, sarapan pagi selain the standard lontong (nasi himpit, lodeh dan sambal tumis), roti prata and nasi lemak, we can have soto ayam, sate, mee bandung, mee rebus, nasi beringin…….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: