“I Can Tolerate But Stupidity”

Sahabat aku dulu pernah kata; “I cannot tolerate stupidity.” Selepas sesi soal balas sorang saksi ‘luar biasa’ di mahkamah siang tadi, aku nak rephrase ayat sahabat aku kepada “I can tolerate anything but stupidity.” Memang patutlah pun saksi di mahkamah tu tadi dianggap ‘luar biasa’.

“If you left the service on the twenty seventh day of the month, do you deserve to be paid the full month salary?”

“Yes.”

“Did you say ‘yes’?”

“Yes.”

“Why?”

“Because it’s my money. I earned it!”

“Let me ask you the question again. On the twenty seventh day – I repeat, the twenty seventh day – of May 2007, you left the service of the company on your own accord, without notifying the company that you were leaving, without the company having terminated your service in any way. Do you deserve full month – I repeat, full month pay – for that particular month of May 2007?”

“Yes!”

“Why?”

“Because I earned it! It’s my money!”

Akibatnya?

“Please remain stupid on your own! Do not drag the court and other people to become as stupid as you are!”

Advertisements

14 Respons to ““I Can Tolerate But Stupidity””

  1. Cases like these just makes you wanna do the chicken dance in court doesn’t it…or better, kasi Tamparan Ilahi™ kat orang tu. HA HA.

    • Perghhh…! Siap ada trademark kat judul lagu tu! Ekekekekekekek… Aku suke! Aku suke! Tanah kangaroo memang banyak mengajar benda yang positif! Aku suke!

      • Of course, trademark. HA HA HA.Even sepupu-sepapat kat sini kalau pakai term ‘TAMPARAN ILAHI’ memang kalau buleh buat referencing kat gua. ha ha ha.Yes, masuk lif tekan smua butang.

        Plus, cikgu tadika gua ajar sharing is caring ^_^

  2. tamparan ilahi?? elaburit skit… dok pehe kawe

  3. nak kene komen ker niii.. uishhhh

  4. bengap lagi bongok. tapi, mungkin dia ada alasan dan penjelasan tersendiri yang mungkin tidak mampu diterangkan kepada mahkamah. cuba suruh dia sewa karpal singh tengok. tak pun, lawyer dalam entry sebelum nih.

    • “Sewa” Karpal Singh? Macam nak suruh servis porno jek… ekekekekeke… Upah Karpal Singh le beb! Eheks…

      Anyways, lawyer dalam entri sebelum ni dia tak boleh ambil sebab tu lawyer pihak kita orang yang diupah khas untuk menghentam dia! Ekekekekekeke…

  5. terkezut saye tengok gambar tu hahahah

  6. `DUIT BOLEH TERTINGGAL DI RUMAH TETAPI BUKAN KEBODOHAN’…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: