Kereta Lembu Helen Velu


Salah satu hobi zaman belum baligh dulu ialah mengerjakan turntable Alang… eheks… Turntable laaa… Record player… Pemain piring hitam… Piring hitam…? Alaaa… Yang rappers guna untuk buat bunyi ngilu-ngilu tu… Bunyi rekod rosak laaa… Isy!

Anyways, salah satu lagu favourite aku dulu ialah lagu Kereta Lembu nyanyian Helen Velu. Kereta lembu…? Yalah! Kereta lembu! Macam kereta kuda tu le… Tukarkan kuda dengan lembu je…! Isy…! Bebudak zaman sekarang ni kan… hmmm…

Jap… Helen Velu…? Siapakah itu Helen Velu? Well… Helen Velu tu analoginya ialah Jaclyn Victor zaman sekarang… hehehehe… Antara lagu Helen Velu yang jadi favourite aku gak masa tu ialah lagu Hot Pants dan satu lagu bahasa Sepanyol rasa-rasanya. Judul lagu Sepanyol tu lebih kurang Luna Lunera. Aku rasa macam aku hafal je lagu tu sampai sekarang… hmmm…

Advertisements

10 Respons to “Kereta Lembu Helen Velu”

  1. huh mane ko dpt ni?

    rare gile

    • Mana lagi… TiubKo la… Atau dalam bahasa asalnya YouTube daaa… eheks… Orang yang masukkan video tu dalam YouTube memang respek gilos! Masih ada koleksi ni semua… perghhh…!!!

  2. hahahahahahahahahhahahahahahahaha baru eden tau hahahahahahahaheeeeehuuu

  3. sejam sebatu,kalu dari klang nak ke dengkil mau dekat 3 hari…
    tapi suara minah ni stim gak

    • Bro… ko pernah dengar dia nyanyi lagu Hot Pants tak? Tu lagu stim… tambah dia nyanyi dengan suara dia pulak… perghhh…!!! Tapi malangnya masa aku dok dengar lagu ni dulu, aku belum baligh lagi laaa… So kalau stim pun tak reti apa nak buat… ekekekekeke…

  4. klu dulu2, kau tau ke kau tgh stim? ntah2 berlari kat mak kau, “mak, kenapa dgn burung kita ni?!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: