Rambut Berduri dan Duri Berambut

Permaisuri dan beta sekarang sedang bermasalah. Tensen betul…! Masalah ni timbul bila rambutan dan durian sedang lebat bermusim pula tu… Tensen banget…! Eheks…

Untuk rambutan, aku suka yang siap dikupas dan disimpan dalam peti sejuk barang seketika. Untuk durian, aku suka makan yang fresh dikopek dari kulitnya. Tapi Permaisuri aku pula terbalik. Yang rambutan dia suka yang fresh dikupas dari kulitnya. Yang durian pula dia suka yang siap dikopek dan disejukkan seketika di dalam peti ais.

Permaisuri dan beta sekarang sedang bermasalah. Next time aku suruh dia beli rambutan dan durian dia sendiri. Yang aku beli, aku makan cara aku. Yang dia beli, dia makan cara dia. Okey ke penyelesaian gitu? Ekekekeke…

Ni yang dinamakan gaduh mesra yang menyelerakan. Akhirnya durian selamat jadi gulai tempoyak, rambutan jadi jem makan dengan roti… ekekekekekeke…

Advertisements

8 Respons to “Rambut Berduri dan Duri Berambut”

  1. selera kita sama.

  2. gua sampai sekarang tak dapat rasa durian sarawak ari tu seludup tak lepas….

    terrer betul imigeresen kesan durian

  3. kulit durian dia pon lain pesen….

    tapi mase tu harga dia gerun woo.. sekilo20-30 hengget,mase tu blom musim lagi kira nak stat musim la….

    • RM20 – RM30 hengget sekilo??? Tu harga masa tu? masa tu zaman bila tu? Kalau harga sekarang…??? Mak aiii…!!! Lebih baik aku sewa awek Sarawak daaa… 40 kilo baru RM90 hengget untuk sejam… hmmm… Tapi ni harga zaman jahiliyah dulu le… Sekarang aku tak tau. Sumpah aku tak tau!

  4. dia time season nak dapat buah durian susah memang macam tu,ari tu aku tanya kat wisma satok…

    taktau la kalau bini aku dan abang durian tu pakat nak kenakan aku…

    awek sarawak 90 hengget…hmmm…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: