Flip Dan Flop Juga Ke?

Arahan hantar PUSPAKOM bagi kenderaan yang melebihi umur baligh jantan ditarik semula buat sementara ek? Eloklah tu. Alhamdulillaah… Kajian tak khatam agaknya masa nak buat keputusan tu hari tu. Ya… aku memang membebel pasal hal ni… eheks…

Anyways, hantar ke PUSPAKOM melibatkan kos bukan saja duit tapi juga masa dan tenaga. Kenalan kalangan pengusaha kenderaan kata nak beratur saja sehari suntuk. Tu dah kira kerugian production bagi setiap kenderaan sehari. Kenderaan persendirian bererti rugi cuti sehari. Belum masuk ongkosnya dong. Alternatif lain beli kereta baru dan berhutang lagi untuk selama lima hingga sembilan tahun. Sampai ke kubur pun hutang tak langsai kalau begini. Dah bersara pun boleh kering duit EPF buat bayar hutang kereta… adoi laaa…

Kan aku sudah bilang… bersedialah untuk berbelanja lebih di bawah payung baru ni… Huh? Ya ke “payung”? Hmmm…

Advertisements

8 Respons to “Flip Dan Flop Juga Ke?”

  1. baru cengcadang dapat alasan baru nak mengular,dah kene tarik balik

  2. rakyatdidahulukan… papehal rakyat dulu, biar kena dulu… letak rakyat kt depan maksudnya … sebagai defence mcm dlm troops ke?

    p/s bila diaorg nak terfikir, turunkan cukai kenderaan kaw2 dulu baru buat polisi mesti tukar keta baru… baru npk bijok skit. baru ekonomi kembang… klu mcm polisi yg tak jadi tu, ekonomi puspakom je lah kembang!

    • Next year harga kenderaan akan naik lagi. Tempias kekayaan kepada mekanik le sebab orang ramai kembali beli Proton semula… eheks…

      Kena buka bisnes woksyop nih! Hehehehehehe…

      p/s: Walaweh…! Berapa banyak emel akaun yang lu ada daaa…?

  3. brp kau nak tau? nomor brp byk tu aku boleh sesuaikan dgn kehendak lu…

  4. gua kincing orang opis pon bukan dorang tau….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: