Old Flame

“Flame” tu kiranya macam api le kan? Kenapa disebut “old flame” ek? Anyways, kalau dah ada perkataan “old” tu maksudnya “mantan” atau “bekas” le tu kan? Dah tak pakai lagi le kan? Barang dah lama kan? Kan? Tapi “flame”? Masih menyala ke? Hmmm…

Kau orang punya “old flame” tu singular ke atau plural ek? Dan apa iklim hubungan kau orang dengan “old flames” sekarang ni? Iklimnya bagus bak cuaca Mediterranean ke atau ribut taufan macam di Amerika ke atau pantang bersua macam Yahudi dengan Palestin?

Kalau ditakdirkan terserempak dengan old flame kat mana-mana sekarang ni camne ek? Especially kalau terserempak dia dengan pasangan baru dia? Tegur? Sapa? Jeling je? Buat tak nampak? Jelir lidah? Senyum sengih? Angkat jari tengah? Buka baju? Tanggal seluar? Tuding kemaluan? Apa ek?

Kalau old flame tu jenis yang biasa tidur setilam sebantal serta setubuh dengan kita semasa zaman romantik bodoh dulu reaksinya akan berbeza tak dengan old flame yang kita saling sekadar jamah raba-raba kulit je? Dibandingkan pula dengan old flame yang jenis kita tak pernah dapat rasa langsung kulit dia tu jenis licin, halus atau mengerutu? Lain juga ke?

Dan kalau sekiranya old flame tu sedia kembali bersma melakukan aksi-aksi romantik bertaraf lima bintang di dalam kategori 18Sx dengan kita seperti dulu-dulu, patut setuju atau tak? Hmmm… decision… decision… decision… hmmm…

Advertisements

8 Respons to “Old Flame”

  1. nyanyi lagu eternal flame – the bangles, sudah.

  2. Mak ai.. macam banyak old flames jer U ni BRO?

    uishhhhhh…. jap nak fikir…

  3. barang yang lepas jangan dikenang,kalu dikenang meracun diri…

  4. tu la pasal gua sentiasa fokus pada hari mendatang…

    well bini kat sarawak lagi…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: