Masak Apa Yang Menyelerakan?

Semasa menonton program kegemaran aku — Chef At Home — kat AFC di saluran TV yang service dia lebih banyak “not available” daripada “available” tu, Chef Michael Smith sebut “cooking is art, baking is science.” Eheks… Aku suka! Katanya cooking ni kita tabur je ingredient dalam masakan tu, goyang-goyang sudip dna senduk, kcau-kacau dan campur-campur… Walla! Siap satu masterpiece. Tapi kalau baking, kita kena sukat bahan-bahan dengan tepat. Kalau silap sukatan, kek atau pastry tu tak menjadi. Betul gak ek…?

Anyways, bila dia sebut baking, aku teringat program French Food at Home kelolaan Chef Laura Calder. (Ya! Aku memang minat banget nonton program memasak! Ada masalah? Ciszzz…!) Wow! Suka sangat tengok Laura buat pastry. Nampak lazat, sedap dan menyelerakan. Terliur! Eh kejap… Aku dah kompius ni… Yang buat aku terliur tu sebenarnya Chef Laura Calder tu sendiri sebab dia memang lazat, sedap dan menyelerakan ke atau pastry yang dia buat ek? Hmmm…

Advertisements

14 Respons to “Masak Apa Yang Menyelerakan?”

  1. beliau memang sungguh… mengasyikkan.

  2. maknanye kita leh menonton rancangan ni kata ‘Ohh…sedap sedap’ sambil bini kita tak syak ape ape?

  3. hehehehe…tu belum amik gambar dia makan strawberi tu…(apa kena mengena ek?) aku minat tgk “lesen utk panggang”…simple jek…daging, plastic bag, rencah…masuk peti sejuk, masak…hehhe…

  4. Suka gak program2 sebegini.. Licence to Grill or bakar or whatever name is… ntah..

    Yang Martha Stewart tu pun best… yg hampeh sampai skang aku tak ler pandai sangat memasak..hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: