X-Rated

Abjad Arab dengan abjad jawi tak sama laaa… abjad Arab mana ada huruf nya, pa atau vi kan? Kenapa ek? Pendapat aku yang berpendapatan tak cukup ni ialah sebab bahasa Arab tak perlu huruf-huruf tu semua. Tak ada dalam perbendaharaan kata asal bahasa Arab. Sama le macam bahasa Melayu yang asal dulu tak perlukan huruf ‘X’ kan?

Tapi zaman global ni kita perlu semua huruf yang ada dalam perbendaharaan kata dunia. Nasib baik gak bahasa Inggeris masih dianggap bahasa antarabangsa. Kalau tak jenuh juga nak mencari huruf untuk sebutan dalam bahasa Afrika ke, bahasa Eskimo ke… adoi laaa… Tapi ada satu budaya bahasa Inggeris tentang huruf ‘X’ kan? benda-benda yang tak diketahui macam the The X-Files , dan juga benda-benda yang diketahui tapi tak boleh semua orang tahu macam XXX Rated movies… eheks… besar juga kuasa huruf ‘X’ ni ek? Letak ‘X’ je maka semua orang kena beri perhatian lebih… hmmm… Menarik…

Ada tak orang Melayu yang namanya mengandungi huruf ‘X’? Apa nama tu ek?

Advertisements

10 Respons to “X-Rated”

  1. Aku cuma biasa dengan XXL jerrrr…. wuaaaaa..!

  2. hahahahahaa

  3. Cawan tu pun bukan selalu bleh jadi XXXXXL… ahhaahahahah… tambah musim2 ujan nih..

  4. Anak Amy Search yang sorang nama ‘Ixora’ sorang lagi ‘Alexander’ kalau tak silap.Melayu Millenium,bang 😛

    Tingat lak ngan citer GODS MUST BE CRAZY, the name of that Kalahari desert man was “Xi”.

  5. bang, wa ada kawan nama Xanariah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: