“White” is “Dread”

Tell me again why “white Christmas” is considered good Christmas? Of course “white Christmas” tu sebab salji turun semasa Krismas dan permukaan bumi jadi putih diseliputi salji. So, tell me again why snowing is considered good?

Aku pernah rasa snow. Bukanlah… bukan salji yang kat Mines Wonderland tu. Yang betul punya. Good experience? Takdak pun… Snow turun masa winter. Tanpa snow pun winter was dreadful. Sejuk gampang! Tingkap dan pintu semua kena pastikan tak ada ruang untuk udara bolos. Nak beristinja’ cuci berak pun seram! Tu yang nak berak kencing pun kena fikir tiga empat kali. Kalau boleh kumpul taik dan air kencing tu, kumpul dulu supaya boleh sekali harung jek.. adoi laaa… Ini kan pula nak keluar rumah? Aiyooo…! Satu kerja lagi nak sarung badan berlapis-lapis dengan baju tebal. Seluar? Spender? Boleh beku air mani, air wazi dan air wadi tau!

So tell me again why “white Christmas” is considered good Christmas? Nasib baik aku bukan Kristian yang bermastautin kat negara yang turun salji… eheks…

Advertisements

8 Respons to ““White” is “Dread””

  1. Hahahahaha…

    terbantut hasrat nak pi main sajli.. berguling2 macam dlm filem hindustan.. bila dengar U punya sengsara tuh…
    alamakkkk…! spoil..

  2. pemanas tu boleh mencairkan ke? berkesan atau tak? sejuk tu.

  3. alaa… dah berapa panas lagi dahhhh….

  4. Kat Tanah Kanggaru ni pulak, mane ade ‘White Christmas’.Disebabkan bulan Disember adalah musim panas (di Tanah Kanggaru that is), perayaan Christmas selalu diadakan di tepi pantai…kire deyrang pakai ‘baju raya’ yang tak cukup kain.Menurut member yang sambung study kat sini, dia punyelah sronok time Christmas sebab ade alasan buleh cari ‘ilham’ kat tepi pantai tengok minah-minah omputeh pakai bikini (atau TIDAK pakai bikini) mabok-mabok nyanyi lagu ‘I’m Dreaming of a White Christmas’.Cheh.Gua cakap takat tetek plastik buat pe?But tetek is tetek.Plastik or not.

    • Actually tetek is not among the parts that turns me on… tak tau apsal… But definitely it would be the part that turns me off kalau proportionnya terlebih amat besar daripada bentuk badan… eheks… Walaweh…! Aku ngeri tengok orang yang teteknya dua kali ganda daripada anu lembu beb!!!

      And yes… since I’m not the kind who prefers awek with make up, I absolutely resent plastics! Ekekekeke… Lampin would know better… eheks…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: