Setan Dan Jin Jadi Saksi

Aku terdengar kat radio pagi tadi yang kerajaan negeri Selangor akan gubal undang-undang untuk hukum dia orang yang mengamalkan sihir. Yup… witchcraft. Black magic. Ni bukan Black Magic Woman Santana tu kan?

Menarik gak nak tau perkembangan ni. Apa definisi “sihir” ikut peruntukan undang-undang tu nanti; definisi “amalan sihir” — harap-harapnya tak sampai ke tahap hingga menepati amalan sesetengah agama; apa standard of proof bagi dakwaan kesalahan ni; hukumannya macam mana — kena pasung ke, haper ke… Kalau sekadar penjara dia masih boleh buat sihir remote control dari dalam penjara tak? Kalau dia sihir guna jin dan setan, jin dan setan tu akan didakwa juga tak? Kena panggil jadi saksi juga tak? Dan banyak lagi le benda lain yang aku excited banget nak tau nih! Best! Best! Memang interesting! Aku teruja banget! Tapi tak le sampai stim… eheks…

Advertisements

10 Respons to “Setan Dan Jin Jadi Saksi”

  1. Teringat gak dulu, ada orang citer, masa Mona Fendi tu kene penjara (sebelum kene gantung), ada perkara pelik yang berlaku di sana..

    dia berjampi ker aper ek?

  2. Tetiber teringat time blajar sejarah Amerika dulu (tahpapetah amik subjek ni…tapi disebabkan gua amatlah syok kat profesor tersebut nyamnyam), the Salem Witch Trials.

    Hmm, lepas ni geng buat law tersebut kene sihir gak. HA HA HA.Cruel irony.

    • Sebenarya memang dah ramai gak loyar yang banyak kali ada experience kena “main”. Mostly loyar syariah walaupun ada sorang dua loyar sivil. Rupa-rupanya pihak lawan sudah engage dua jenis loyar laaa… ekekekekeke…

  3. kerajaan selangor patut assault bomoh yang ade iklan kat suratkhabar tu dulu.ini yang buat secara runcit la yang ditangkapnye…

    • Bomoh dalam surat khabar? Tu kebanyakannya bomoh rawatan jantan kan? Tu ada pakai jin dan jampi-jampi juga ek? Aku sangkakan sekadar urut jek. Part urut-urut ni aku prefer bomoh wanita… muda… eheks… aiyaaarrrkkk…!

  4. nampaknye.. para peguam akan bertapa di Jawa atau sumatera untuk ilmu2 jenis2 magic ni

  5. dumai la….tradisional sikit…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: