Berapa Besar Punya Dalam?

RM50 juta harga enjin jet pejuang F-5E. Hilang dari dalam gudang TUDM awal Januari 2009. So far dapat tangkap empat orang suspek terdiri daripada orang awam dan pegawai dalam TUDM. Sebenarnya enjin jet F-5E ni besar mana ek? Boleh isi dalam bonet kereta tak?

Tapi nak pasang kat mana enjin jet tu ek?  Dalam Cessna? Kereta bikin? Perghhh…!

Advertisements

14 Respons to “Berapa Besar Punya Dalam?”

  1. high profile case ni…patut kena buang negara.

  2. Sebab tu I ada komen kat blog kawan (yg buat story ni juga).. Sapa yang bawak lari?

    Magic mana depa pakai?
    Bomoh siam mana depa amik?

    Tak lain tak bukan, Santa Claus ler tuuuu kan? kan?

  3. buat masuk enjit speed boat untuk pertandingan boat laju kat putrajaya nanti… kot-kot laaa…

  4. Kalau besi parking khas untuk kenderaan spesis motosikal buleh kene curi, atau atap besi kat bus-stop pun buleh curi, ape salahnya enjin kapal terbang…Malaysia Boleh.

    • Kan? Dah tak ada apa yang outstanding lagi dah. The moment kita setaraf dengan kaum “maju”, then we have nothing else to gain, but everything to lose… adoi laaa…

  5. gua rasa la jawapannya ada kat dalam cerita LORD of WAR….

    bila kita nampak peluang kita akan ambil contohnya gua ari ni gua mengular…

    apabila beberapa individu yang tidak jujur dan kelabu mata tengok duit mengkhianat negara tidak semestinya semua yang dalam satu organisasi itu terlibat….

    dan hanya orang bangang sahaja yang kata bekas menteri pertahanan dulu yang pi jual…

    buat apa satu enjin baik satu skuadron punya enjin….jangan lupa jual sistem navigator sekali…

  6. ko gelak kan…aku rasa macam nak smack je kepala abang yang makan satu table dengan aku mase kenuri….

    bodoh bawang punya abang tu….

  7. Kenapa pulak tak boleh kaitkan X menteri pertahanan? Dapat pulak libatkan RM100 juta… bukan jual kat besi buruk…

    Bodoh sangat la dia kalau satu skuadron punya engin dia pi amik… senang sangat la nak detect… Macam org curi duit online… amik sikit-sikit… lama-lama jadi bukit…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: