MA – 1, NGK – 1

First time nampak sistem ni sama-sama dengan member asrama. Dah lama dah. Masa ambil order kat warung, pelayan tu tulis order kita orang atas kotak karton rokok yang dah dikerat kecil-kecil. Bila kita orang order teh tarik, dia pun tulis “TT”. Teh-O = “TO”. Nasi goreng = “NG”. Ooo… impressive gak ek…? Eheks… Maknanya kalau kita orang order teh ais, mungkin dia tulis “TA” kan? Kalau mi goreng, barangkali “MG”.

Apa le agaknya yang akan dia orang tulis kalau menu yang kita orang order tu ialah teh-O ais limau, atau nasi ayam, atau neslo ais, Nescafe ais, teh ais, teh-O suam, Milo ais… bla bla bla…? Kat SPA “camouflage” guna kod macam ni gak ke? C21, M25, I19, V17… bla bla bla…

Advertisements

4 Respons to “MA – 1, NGK – 1”

  1. Di situlah rahsia kejayaan.. Kecekapan minda, kecekapan tangan.. Jimat dakwat beb..!

  2. tgk muka dah tahu nak minum ape….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: