Misteri HBO Astro

Memang dah berkurun, tapi… well… being ignorant… eheks… aku masih tertanya-tanya — Ada ketikanya di saluran Astro, especially HBO, akan keluar kod rahsia gini secara berturutan untuk beberapa saat (or probably minutes) — HIP1, GJI2, JGA3. Menatang haper tu ek? Ada maksud apa-apa ke abjad-abjad dan nombor-nombor tu? By the way, ‘alphanumeric’ dalam bahasa dewa-dewa (bahasa Melayu laaa…) apa ek?

Advertisements

17 Respons to “Misteri HBO Astro”

  1. kalau kat singapore code2 tuh maknanya kena panggil untuk national seervice. hehe 🙂

  2. Hahaha.. aku ingat aku sorang yang akan tanya soklan bijak cenggitu… ritu aku dah tanya kat anak-anak aku.. depa kata, itu code dari system Astro tu sendiri.. not only HBO ler kot (sbb aku tak amik HBO tu).. anak aku prefer StarWorld..

  3. jangankah HBO atau Starworld,astro superspot n nikelodeon pon ade,oasis pon tak terkecuali….benda tu kengkadang menganggu tumpuan je…

    agak agak gua leh saman ke astro pasal hilang fokus mase tengok tv?

  4. tukang baca Says:

    itu adalah kod di mana modem(dekoder astro) menerima signal daripada satelit melalui dish(antena astro tu) dari pelbagai saluran frekuensi(kepunyaan astro) yang di pancarkan.. untuk memastikan penerimaan berlarutan kepada pengguna.. tetapi sayang, masih ‘service currently not available’.. ceh!!

    • Nampaknya kita memang sama-sama peminat setia cerita “Services currently not available” tu… ekekekekeke…

      Anyways, ada sesiapa yang dah try Astro b-yond tu? Amacam ek? Memang b-yond ke atau b-ngong?

  5. Alphanumeric > consisting of or using letters and numerals.. dalam bahasa Melayu/Malaysia, memang tak tau aper..

    tapi rasa aku, tengok keyboard laptop or hp.. itulah contoh terdekat Alphanumeric…

    • Maceh sis… ekceli wa memang tau maksud “alphanumeric” tu, tapi wa nak tau istilahnya dalam bahasa dewa (bahasa Melayu le tu) – bahasa yang digesa oleh para dewa supaya satu dunia mengamalkannya (it’s supposed to be sesuatu yang sinis laaa… aiyooo…!)

  6. ini sebab tukar format video…

  7. tukar format video? dari video tape analog ke 3gp?

  8. master shifu ka? mau jadi dragon warrior ka? hehehehe…g menuntut kat temple level 2 la yek?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: