Ke-Na-Pa-?

Berkenaan soalan akibat aku yang ignorant juga.

Dekad yang lalu ada filem REMP-IT. Aku dah tonton, dan filem tu berkisar kehidupan Mat Rempit yang baik hati dan berhemah tinggi serta tak suka menyusahkan orang lain sama ada di dalam rumah, di supermarket, di warung, di sekolah, di kolej dan institusi pengajian, di masjid, di gereja, di mana-mana jua kecuali di jalan raya.

Se-be-nar-nya sam-pai ha-ri ni a-ku ma-sih ter-ta-nya-ta-nya a-pa fung-si SENG-KANG da-lam ju-dul fi-lem tu se-be-nar-nya ek-?

Advertisements

10 Respons to “Ke-Na-Pa-?”

  1. Weyyy tak tido lagi ker U nih? soklan yg tak yah jawab…:D

    kalu dulu cikgu aku ajar, tanda sengkang or sempang or hyphen, diguna untuk kata berganda, atau untuk bezakan perkataan tu jika asing, jadi 2 makna berbeza..

    so in this case:
    REMP-IT? sekadar tarikan komersial jer kotttt… bisnes beb! lagi unik lagi ada value. Tu pendapat aku lerrr… Pendapat sekupang..

  2. tu kira trend la….

    kalu omputeh kita tambah Z kat blakang baru getto…..

    contoh najwaZ aimanZ

    ni bru nampak style sikit bila ada sengkang

    contoh: naj-wa aim-an

    hoho bang nak style nama ko kena gabung sengkang dengan z

    contoh:naj-waZ aim-anZ

  3. wahahaha…adz-amz….wahahaha…

  4. macam group krisskrozz la nih?hehehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: