Kembali Jahil, Kekal Jahil

Hingga semalam, dah dua gereja diletup dan dibakar di Selangor sahaja. Namun petang tadi sebuah lagi kena bom petrol di PJ. Bukan Pandan Jaya, Paya Jaras atau Padang Jawa, tetapi Petaling Jaya. Tak tahu le siapa yang punya angkara. Yang nyata, dalang dan pelakunya adalah golongan jahiliyah. Jahiliyah tu apa ek? Dalam bahasa saintifiknya, bongok. Dalam isitilah sinonim pula, bodoh, bangang, bengap, tolol, bahalul, tongong… isy… macam-macam. Cari apa sebenarnya ya? Syahid? Aku tak tau Syahid kat mana, tapi Syahidan ada sorang duduk kat seksyen 2 PJ.

Advertisements

12 Respons to “Kembali Jahil, Kekal Jahil”

  1. takde keje carik keje…………elok elok aku bebas merayau mencari `mangsa’ dah kena berhati hati….

  2. bukan la kat gereja…..tapi PJ area la

    • Perghhh…! Kat area Old Town tu kalau lu rajin ronda memang ramai awex beb! Perghhh…! Kalau nak yang lebih santan boleh try area Taman Dato’ Harun… perghhh…!

      p/s: Tapi jangan bagitau Permaisuri beta yang wa cakap kat lu pasal ni! Ekekekeke… aiyaaarrrkkk…!

  3. takpe,ini dinamakan pertukaran maklumat…

    nanti kita sign MoU….

  4. salah satu contoh takde keje cari keje adalah perbualan di atas…hehehehe…apa daaa bakar gereja..x pasal2 gomen kena BAGI RM200,000.00 utk buat gereja baru…

  5. awak ni napsu kuda la….

    • Bila diberikan sesuatu, maka gunakanlah… Rugi wooo nanti bila masanya tiba nikmat-nikmat ditarik semula sikit demi sikit… Tapi kena gunakan cara halal laaa… eheks…

  6. maut jangan ditolak, rezeki jangan di cari…eh, silap! rezeki jangan ditolak, maut jangan dicari…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: