Sumpah Orang Minyak

Laporan dari myMetro

39,046 warga India ‘hilang’ di Malaysia

PUTRAJAYA: Sejumlah 39,046 warganegara India ‘hilang’ di Malaysia selepas visa pelancongan mereka tamat tempoh dan perkara itu menjadi isu yang membimbangkan bagi negara ini, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana Menteri berkata, mereka tidak dapat dikesan daripada rekod Jabatan Imigresen berdasarkan anggaran dibuat pada Jun tahun lalu.

Katanya, keadaan itu menyebabkan jabatan itu kurang berminat mengeluarkan visa waktu ketibaan (VOA) kepada warganegara India kerana kemudahan itu disalahgunakan, terutamanya mereka dari Chennai…

Moralnya apa ek? Agak aku, sesekali tu kena turun dari takhta dan cuba makan cara dan menu rakyat marhain di restoran-restoran mamak sekitar Malaysia. Makan kat restoran sekitar Putrajaya dan KL pun tak apa. Sekadar minum segelas teh tarik pun tak apa. Asalkan bayar dengan duit poket sendiri. Dan jangan claim lepas tu.

Alternatifnya boleh ikut drebar pejabat pergi isi minyak kat petrol pump sambil-sambil tengok berapa laju dan berapa lama meter pam tu berputar. Tengok meter RM di pam tu sekali. Lepas tu bayar le harga minyak tu. Guna duit poket sendiri. Again… jangan claim lepas tu. Lagi elok drive sendiri setiap buah kereta persendirian yang ada kat beberapa buah rumah persendirian sama ada yang sendiri duduk, tak ada orang duduk atau gundik duduk. Bawa ke setesen minyak untuk diisi minyak. Again, bayar dengan duit poket sendiri. Again… jangan claim lepas tu.

InsyaAllah Tuhan akan buka mata hati dan hijab sehingga gugurlah ‘ilmu ghaib’ warganegara India yang masuk ke sini tu… insyaAllah…

p/s: Kanak-kanak kita yang hilang masih belum jumpa kan? Apatah lagi nak jumpa golongan dewasa yang dah berserabai atas bawah. Berserabai seluruh badan pun ada!

Advertisements

11 Respons to “Sumpah Orang Minyak”

  1. BRO.. U fikir dia ada banyak masa ker nak buat keja tu? Manyak keja lain yg lebih penting, dia kataaa…

    Yang boleh dia claim… hahahaha…

  2. bertuah la kalau “dia” nak merasa apa yang kita rasa…naik komuter pun xnak..redah traffic jam lagik.. hang rasa orang2 atas ni da brapa lama x basah kena air hujan ek?

  3. Jangan tangkap dorang beb. Nanti mintak teh tarik lambat sampai. Mintak roti canai dapat tose tak pe – keje cepat

  4. ke warga warga chennai buat plastic surgery tranfom jadi africaan?

    touch up sikit je dah jadi negro…

    skang negro yang bertambah

  5. saudarai beb….saudarai….

  6. “ Blog Dengan Nama Islam Menghina Islam”

    Assalamu’alaikum warohmatullahi wabarokaatuhu,
    Ada sebuah blog yang benar-benar tidak pantas untuk dibaca (berisi pelecehan terhadap agama Islam dan Nabi Muhammad shallallaahu ‘alaihi wasallam).Bapak Ibu kaum muslimin wal muslimat yang di rahmati Alloh silahkan buka blog yang menghina ajaran Islam di : Berita Muslim Sahih
    atau:
    http://beritamuslim.wordpress.com
    Banyak artikel yang menghina ajaran Islam dan Nabi Muhammad SAW
    Oleh karena itu, mari kita melaporkannya agar blog itu di tutup dengan cara sebagai berikut : Pertama buka alamat
    http://en.wordpress.com/report-spam/
    Lalu isi data-data yang diperlukan:… Lihat Selengkapnya
    Your Email : email Anda
    http://beritamuslim.wordpress.com
    Why : isi dengan ” BLOG SPAMMING and that blog was insulting religion islam. “[/quote]
    semakin banyak yang melapor semakin cepat blognya ditutup. semoga kita terhindar dari hal2 yang bisa melemahkan iman kita dan semoga kita selalu ada dalam ridha dan lindungan-Nya… Amin
    Syukran. Jazakallah khoiran katsira. Allahu Akbar. dikirim ulang dari grup Kajian Keilmuan bagi Aktivis dakwah Wassalamu’alaikum warohmatullahi wabarokaatuhu  — era muslim

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: