“Ud’u Ilaa Sabiili Robbika Bil Hikmah…”

Sejak memula timbul isu Kristian nak gunakan kalimah Allah hingga kini, dah ada ke forum atau platform hasil inisiatif tokoh-tokoh agama dan organisasi Islamik seperti Jabatan Agama, IKIM, JAKIM dan lain-lain ek? Personally, pada pandangan aku yang rabun ni, eloklah ada platform untuk berbincang antara tokoh agama Islam dan pemimpin agama Kristian. Bermuzakarah. Beri penjelasan. Cari penyelesaian. Untuk kebaikan dan keharmonian semua. InsyaAllah…

p/s: Orang politik sama ada pemerintah atau pembangkang peringkat Persekutuan atau negeri tak usahlah buat apa-apa… macam biasa… Elok-elok cempedak nanti terus jadi nangka… Buat gulai aje…

Advertisements

5 Respons to ““Ud’u Ilaa Sabiili Robbika Bil Hikmah…””

  1. kalu nak political mileage,macam macam sanggup buat….

    yang sedehnye mufti n’ ulama(bukan ulama politik)…

    betullah dah akhir zaman pening kepala ulama layan fitnah

  2. huh…lagi la goyang gua….

    gua baru nak berubah sikit sikit…..

  3. […] ialah forum antara ulamak kita dan “ulamak” Kristian macam yang aku pernah tulis dulu. Ulamak kita yang pegang jawatan dalam institusi masjid atau institusi kerajaan seperti JAKIM […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: