Seterika Budak, Mandikan Baju

Drama dan filem Indo di TV Malaysia dan Astro banyak banget. Emangnya kenapa? Produksi tempatan kurang ek? Sama la… aku pun dah dua tahun tak keluarkan novel tempatan. Pasal tu agaknya dewa-dewa pun tak murka… ekekekekeke…

Siaran drama dan filem Indo kebanyakannya waktu siang kan? Normally antara jam 2:00 PM hingga ke malam. Target audience siapa ya? Malaysian atau orang Indon? Selera Malaysia cenderung pada produk Indo kut? Aku memang le cenderung pada Marshanda, Dian Sastrowardoyo, Nia Ramadhani, Naysila Mirdad… bla bla bla… eheks…

Anyways, masa bila orang Indo di Malaysia tonton drama dan filem tu semua ek? Bukan ke masa siaran tu dia orang semua sepatutnya bekerja? May be untuk orang Indo yang jadi maid kat rumah-rumah kut? Sambil-sambil seterika baju, sambil-sambil mandikan budak, apa-apa je la… Atau bagi buruh binaan kat pencakar langit depa pasang TV kat rangka bangunan di atas sana tu kut? Tonton sambil-sambil pasang skru, sambil-sambil ketuk paku, sambil-sambil angkut keluli, sambil-sambil operate kren… Bukan ke? Ke?

Advertisements

14 Respons to “Seterika Budak, Mandikan Baju”

  1. tak lame lagi tukar laa…. berita pun baku macam indon…

  2. Sori BRO… dulu orang kecoh2 hangat pasal siri Bawang Puteh Bawang Merah, aku dikata kolot sbb tak tau menda pun citer tuh. Pastu siri apa tu yg panjang berjela sebelum Sekar tuh, ntah. Siap ulang sebelah malam plak tuh..

    tapi sori, aku tak minat langsung. Untuk betoi Indon di sini, banyak channel khas utk depa. Aper? tak buat keja ker petang2 tu?

    atau buat mandikan budak seawal 2 petang, gosok baju seawal 11 pagi sbb petang nak relax lepak layan tv?

    • Serupa laaa… Beta pun tak gemar nonton drama dan filem Indo ni… Eh kejap… Come to think of it, drama dan filem bukan Indo pun beta tak nonton juga… aiyaaarrrkkk…!

      Tapi beta suka banget Nia Ramadhani… ohhh… Malangnya dia dah nak kahwin (atau dah pun kahwin? Entah… tak sure…) walau pada usia 19 tahun. Tapi masih ada Marshanda. Suka banget bila dia pakai tudung! Perghhh…! Bila dia buka tudung rasa macam tak cukup syarat sebab yang lain-lain tak buka sama.

      Dan the best… to my cita rasa… ofkoz… hmmm… alahai… pulak dah… nama dia pula tak ingat… Ingat bentuk body je… dan rupa dia… alahai…

      • aku tak kenal ler sapa Nia Ramadhani nihhh…

        ingat ingat lupa… Lydia Kandou.. Rima Melati.. lagi sapa..

        • Dulu beta suka Yati Octavia dan Emillia Contessa. Ada orang-orang dewasa yang dah baligh masa tu suka Christine Hakim. Lydia Kandou tu isteri kepada Jamal Mirdad dan ibu kepada Naysilla Mirdad kan?

          • Yup benar BRO.. kecoh juga hal depa nih, sebab Jamal tu Islam (Haji lagi…) dan Lydia sampai skang rasanya masih Kristian..

            anak mereka Naysilla tu kembar… sorang lagi tu pun pelakun juga, tp tak tau nama apa ntah…

            U ingat SUZANNA? I penah tengok filem Sundal Bolong dia dolu2.. dia bogel dlm filem tu youuuu…!

          • Sorang lagi tu Nana Mirdad kan? Hari tu ada baca kat mana entah kata Naysila masuk Islam sebab nak kahwin dengan pemuda Muslim. Artis Indo gak. Kalau betul, maknanya Naysila akan pecah tradisi mak bapak dia. Tak maintain Kristian untuk kahwin dengan pemuda Muslim.

            Tak pernah nonton lagi filem Suzanna tu tapi lepas dapat tau info ni, kompem beta cari!!!

  3. fui, cunnya minah ni!
    err… apa topik tadi?

  4. lama tul tak singgah sini. idup lagi rupa2nya ko, bro….hahah

  5. oh revelina…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: