Mewah vs Selesa

Hidup perlu mewah atau selesa? Untuk selesa, perlu mewah tak? Kalau mewah, gerenti selesa tak? So, “hidup selesa” tu macam mana sebenarnya ek?

Mengikut pendapat aku yang berpendapatan rendah ni, “hidup selesa” ialah cukup makan minum, cukup pakai, ada tempat tinggal dan mampu mengadakan keperluan asas hidup seperti pelajaran, kenderaan, komunikasi dan utiliti tanpa perlu berhutang.

Setuju?

Advertisements

12 Respons to “Mewah vs Selesa”

  1. Setuju juga…

    tapi kalu boleh nak keadaan di mana, nak pegi mana pun boleh, tak susah2 nak fikir hotel mana nak nginap..

    nak makan apa semua leh dapat..

    hehehhe…:D

  2. haaa.. setuju… basic…. mengikut peredaran semasa…. tapi hari2 ketawa riang bersama famili…

  3. gua suka selesa dari mewah…..

    tapi bila keliling gua semua nak jadi mewah…

    gua mati beb…..

    lu nampak pelik bila lu selesa orang sekeliling nak jadi mewah….

    tekanan….

    • Persetan aja apa yang orang keliling nak. Yang tak boleh persetan bila bini sendiri pun join kehendak orang sekeliling… aiyaaarrrkkk…! Dah tak selesa dah wehhh…!!!

  4. haa… tu la masalahnye bila famili kita terikut

    • Wa agak bernasib baikjuga. Alhamdulillah. Pertama sebab wa duduk kat area yang jiran sekeliling bukan jenis bermewah-mewah. Kedua sebab duit pendapatan semua wa bagi Permaisuri wa uruskan. Jadi dia tau kemampuan keluarga setakat mana. Kalau dia rasa nak beli apa-apa, wa kata “kalau cash kat rumah dah habis, ambillah dari dalam bank…” sebab kad ATM pun wa bagi dia pegang… hehehehehe…

  5. sekarang gua paham nape lu takmoh tambah cawangan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: