Gocoh! Gocoh!

Putera dan Puteri beta masih di skeolah rendah. Seingat aku seumur hidup dia orang belum pernah lagi tengok orang bertumbuk kecuali dalam Teen Titans, Naruto dan Ben-10 di TV. Tak semeriah pengalaman bebudak sekolah rendah kat Banting—

2 guru ‘bergusti’
Oleh Abdullah Wahab
2010/01/29

BANTING: Memalukan apabila seorang ustazah dan guru wanita di sebuah sekolah rendah di sini bergaduh sesama sendiri dengan disaksikan pelajar dan guru lain di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi, ustazah berusia 40-an dan guru Matematik berusia 24 tahun dikatakan ‘bergusti’ selepas berlaku salah faham ketika berada di kantin sekolah. Difahamkan, guru muda terbabit terpaksa melarikan diri sambil dikejar sehingga ke padang sekolah sebelum ditampar dan bergelut dengan ustazah terbabit…(baca habis)

Entah apalah agaknya di fikiran bebudak sekolah yang menyaksikan adegan tu. Entah kenapalah anak ustazah tu dipukul cikgu Matematik tu. Entah kenapalah ustazah tu tak suka anaknya dipukul cikgu. Lagi mau tanya kenapa mak bapak yang bukan cikgu datang sekolah dan lempang cikgu yang lempang anak dia?

Kalau kejadian ni berlaku kat sekolah anak-anak kau orang pula? Nak buat apa sebagai susulan ya?

24 Respons to “Gocoh! Gocoh!”

  1. kalo gua… rase macam nak join…. tak pernah gaduh tumbuk… sakit ke kene tumbuk??

    • Masa bertumbuk tu tak sakit. Dah lama lepas bertumbuk tu, kalau masa tu masih belum mati, masa tu baru rasa sakit… eheks… Wa hampir kena balun dengan topi keledar masa bertumbuk. Nasib baik wa terer mengelak! Ekekekekekek…

  2. Dapat bayangkan lu mcm kesatria baja hitam!

  3. ini cerita lama dah ni….

    cikgu gua cerita,zaman dia jadi pelajar ada la dua orang cikgu lelaki ni yang tak puas hati….

    payback time…..hari sukan…..acara rejam lembing……..

    cuma hari tu takda orang mati perut tercacak lembing….

    cerita lanjut gua tak tau pasal turn gua plak prektis baling lembing….

  4. OOOh cat fight!Sexy!

  5. Dalam satu citer org putih yg aku pernah tengok dulu (entah citer apa tah..) ada 2 org sister bergaduh. Sister-sister yg lain tengok dan cuba leraikan pergaduhan tu. Masa tu ada sekumpulan father dgn brother pun datang jugak. Sekali salah satu sister yang bergaduh tu terjatuh, gaun dia terangkat dan nampak suar dalam. Father dgn brother tu semua tak jadi nak tolong leraikan pergaduhan tu, semua bersorak2…hehehe….

    • Bro, citer apa tu? Dalam citer tu ada Paul North dengan Tracy Lord dan Asia Carrera tak?

      • gulpss….aku macam pernah dengar nama pelakun2 yg ko tulis ni. Tapi dlm citer yg aku tulis ni tak de nama pelakun2 tu..ekeke….(ralat- Peter bukan Paul North. Sekarang dia dah ada production house sendiri- doing quite well la, last sekali film yg aku tengok dari production ni ialah pada tahun 2008 dulu, 2009 tak jumpa. Production house yg lain-lain pun dah semakin banyak dan popular, misalnya kerkov production, Lisa Hartly, Annabel Chong, Christoph dan lain-lain)

  6. support asia la….

    viva maria….

  7. ashlynn brooke xdak?

    • Ohhh… memang sungguh comel banget dia tu! Ohhh…

      Tapi sekarang ni wa masih prefer Lily Thai. Dulu wa minat Asia Carrera tapi sekarang dia dah banyak kedut. Bahagian yang tegang dulu pun dah lendut bergayut-gayut… ngeri laaa…! Sebelum tu minat kat Traci Lord. Sekarang Traci dah bersara. Harap-harapanya jangan le dia terfikir nak kembali aktif pulokkk…!!! Akan menghantui malam-malam dengan igauan ngeri!

  8. bila ingat balik, janda aku pun ada iras2 muka ashlynn tu…hehehe…

  9. wahahaha…muka ashlynn yang cumel lote tu…barang baik punya…hehehe…skg ntah mana pegi ntah…

  10. sian kat hang…kena sekali nak lagi nnt…hehhe…

  11. 2 in 1? plus conditioner ke?hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: