Dalja Dalam Hidup Kita

Nope! Aku memang bukan tahi drama bersiri TV. Especially drama Indo, Cina, Jepun, Taiwan mahupun Korea. Zaman orang gila Winter Sonata dulu, hingga sanggup cari dan beli DVD yang harganya cukup untuk aku dating dengan dua orang awek di Kenny Rogers, aku dok tergaru-garu kepala tak faham. Apa yang best sangat drama Taiwan dan Korea ni?

But then, bila aku tertonton Dalja’s Spring kat saluran KBS (Astro 303) hari tu, aku dah rasa macam tak best kalau miss… Huh? Ye lorrr… Adoi laaa…!

Worse… sekarang aku dah buat plan untuk cari DVD siri ni! Aiyaaarrrkkk…! What the setubuh man…!!!

Anyways… macam aku selalu sangka — cerita yang bagus ialah yang membias realiti diri kita, kan? Bila kita rasa yang salah satu watak kisah tu — sama ada watak utama atau bukan — kena tepat pada karektor atau kisah hidup kita, maka cerita tu ialah cerita yang bagus — pada persepsi kita.

Tapi aku suka drama ni sebab ia komedi realiti. Satu-satunya faktor yang buat aku jadi tahi Dalja… I’ve fallen for Dalja…! Ohhh…! Syahdunya… Okey… Kat mana ada jual DVD drama ni ek?

Advertisements

14 Respons to “Dalja Dalam Hidup Kita”

  1. Norabella Says:

    Tak payah lah beli DVD nya.. boleh tengok online di mysoju.com
    Bukan setakat Dalja Spring sahaja..segala cerita di musim winter, summer dan autumn pun ada…enjoy!!

  2. bernas sungguh cadangan saudari bella kita tu….
    takyah beli cd….

    err yang x-rated punya ade tak kat web tu?

  3. setakad ni masih belum ada drama bersiri yg aku follow. tengok sikit2 je.

  4. Aku langsung takdak peluang nak tengok ni bila anak-anak dara aku lebih addicted kepada Glee, American Idol, Super Natural, Friends, Blogger Boy dan seumpamanyalahhhh…

    Btw, aku tak pernah tengok pun Winter Sonata tu… setakat iklan dia ada ler..

    Pernah sekali tengok siri Korea (dari DVD) tentang One Mother n Three Fathers tuh.. Best gak.. Lupa tajuk tepat…

  5. Oh ya ingat dah tajuk: ONE MOM AND THREE DADS… citer ni bestttt..

    itu jer lah drama Korea yang aku tengok habis…

  6. naj… nak pinjam cd winter sonata eh? ita ada….. [ada 6 cd sumernye…]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: