Tanggungjawab

Pada suatu hari, di zaman dahulu, aku pernah beri kaunseling kepada seorang awek di ofis tu. Ada dua sesi kaunseling. Sesi pertama dijalankan di ofis aku. Tiga orang — awek tu, bos dia dan aku. Sesi kedua dijalankan hanya dua orang antara aku dan awek tu di… eh…? Tak boleh cerita lebih-lebih part ni… sebab fail tu ditanda “PRIVATE & CONFIDENTIAL”… eheks… Private parts are confidential you know!

Anyways, dalam sesi tu, bos awek tu bertanya pada awek yang agak manis dan manja tu dalam nada suara yang agak berlagak. “Awak faham tak apa maksud bertanggungjawab?” Awek tu mengangguk-angguk. Kesian aku tengok awek tu. Terdetik simpati melihat seorang awek manja diperlakukan gitu. Al-maklum sajalah aku ni memang berjiwa lembut, sentimental lagi sensitif gitu… ohhh… Maka itulah yang memaksa aku terpaksa buat sesi kedua dengan dia tu… isy isy isy…

Okeh, sambung… Selepas ditanya soalan tu, awek tu mengangguk, maka bos dia sambung tanya dalam nada yang dua kali ganda naik taraf berlagaknya; “Hah! Apa dia? Apa maksud tanggungjawab?” Awek tu tak reti nak jawab. Maka atas dasar simpati bercampur kasihan yang disebatikan dengan rasa ghairah berbaur horny ke atas awek yang didera oleh bos eksyen tu, aku pun menyampuk dalam suara paling lembut lagi amat romantisnya.

“Bertanggungjawab ni,” aku mulakan, campur sikit-sikit nada manja gitu, “ialah bila kita sanggup betulkan kesilapan kita walaupun terpaksa terima bencana atas sebab perbuatan kita memperbetulkan kesilapan tu.” Fullamak! Dan apakah yang aku bayangkan dalam kepala otak aku masa aku berlagak tu? Nope… aku bukan bayangkan betis awek tu yang masa tu nampak jelas di sebalik kebayanya yang terselak. Bukan juga longkang bersih tanpa manhole di bahagian atas kebayanya.

Yang aku bayangkan ialah tisu yang mungkin dicampak tak masuk target dek kutu bongok semasa di dalam tandas. Tanpa segan silu akibat diri yang memang bongok, maka dibiarkan aje tisu tu kat situ. Orang yang bertanggungjawab akan sudi membongkok lantas mencapai tisu di lantai toilet tu lalu dimasukkan ke dalam bakul sampah. Tak apa terpaksa genggam tisu yang dah berbekas dek apa entah… najis ke haper… yang terdampar di lantai toilet. Tak apa, asalkan kesilapan target tadi diperbetulkan. Maka disebabkan kasihan dan simpati aku pada awek tu, aku terpaksa buat sesi kedua dengan dia… atas dasar tanggungjawab… isy isy isy…

Advertisements

16 Respons to “Tanggungjawab”

  1. Kalu jadi apa-apa pun semasa membetulkan kesilapan, or tersilap dek kesilapan, silalah “bertanggungjawab” yerrr…

    • Sempena Hari Wanita… dan sempena wanita lebih ramai memegang jawatan bertanggungjawab tinggi sekarang ni, beta rela melepaskan tanggungjawab kepada wanita! Hehehehehehe…!

  2. ni cerita Tarzan-X ke???

  3. bertanggung jawab(rela) bertanggung menjawap(terpaksa rela)

  4. lepas ko buat sessi ke dua, awek tu dah tau tak apa tanggungjawab?..ekekeke….

    • Oooo… u don’t understand bro… sesi kedua ialah sesi neutralisation. Nak neutralise semula apa yang dia faham tentang makna “TANGGUNGJAWAB” pada sesi pertama… eheks… aiyaaarrrkkk…!

  5. bertanggung jawab… bertanggung jawab…

  6. Tu pic filem pertama Brooke Shield… BLUE LAGOON.. ada adegan kissing weyyyyy…!

    • Sis, ekceli tu bukan filem pertama dia. Filem pertama dia ialah Pretty Baby (yang tak ada kena mengena dengan Pretty Woman). Masa tu dia baru berumur 11 tahun. Dalam filem tu, filem pertama dia tu, dia telanjang. Filemtu jadi isu child pornography masa tu sebab Brooke Shields telanjang. Masa tu payu dara dia pun tak tumbuh lagi. Kesian betul….

  7. bro lu kesian ape?

    dia dipergunakan ke atau payu dara dia tak tumbuh lagi?

    • Aku kesian sebab dia sebagai budak dipergunakan. Aku cukup marah banget kalau ada orang gunakan bebudak untuk tujuan seks. Memang sawan orang-orang jenis camtu.

      p/s: Wa ada gambar Brooke Shields telanjang dalam filem Pretty Baby tu. Simpan dalam folder nombor 78. Tapi wa tak sanggup nak tengok beb.

  8. pakcik google tertanya2 kenapa hari ni ramai sangat orang cari kata pretty baby?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: