Istisqa Menjadi Perlu

Ni bukan berita baik. Kemarau masih melanda kita. Air makin kering. Kadar pembakaran makin naik. Seetengah kawasan dah dianggap sebagai berisiko kebakaran tinggi—

Dry spell may last until May
By FLORENCE A. SAMY

PETALING JAYA: The current weather that has caused rivers and canals in the northern part of Peninsular Malaysia and Sabah to dry up is expected to continue until May, according to the weatherman.

This is because the El Nino phenomenon, which brings about drier than normal weather, is expected to last until then…(baca habis)

Dah ada ke mana-mana kariah yang masjidnya buat solat sunat istisqa? Nak join! Nak join! Yang buat secara individu ada tak? Nak join gak!

Innalillaahi wa inna ilaihi rooji’uun…

Advertisements

6 Respons to “Istisqa Menjadi Perlu”

  1. el-nino.
    el-capone.
    al-gojo.
    al-pacino.
    mereka ni bersaudara ke?

    • El-Nino tu adik beradik el-Nina. El-Capone dengan al-Pacino kongsi mak tiri dari bapak dia orang al-Bino. Manakala al-Gojo tu bayi yang dibuang sebelah al-Mari… eheks…

  2. kalu musim kering ni selalunya area kebun kebun rumah gua ranking terbakar terbakar ni…

    sehingga hari ni takde terbakar pon,taktau la waktu gua type ni kebun orang johan setia dah mula terbakar….

    semalam gua tengok astro rancangan pasal perang mengunakan cuaca.tak tau la kalu military main test test manipulate cuaca

  3. sori lambat komen….

    tak silap gua 555 kot yang banyak cerita pasal military tu

    tak silap gua la

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: