“Apa Masa Depan Dunia Ni?”

Perghhh…! Sungguh 1Malaysia soalan ni. Diberikan semalam. Oleh salah sorang top gun korporat gergasi Malaysia. Kepada aku.

“Long term atau short term?” aku tanya balik sambil berlagak konon aku ni pandai.

“Dua-dualah,” dia jawab dengan muka macam pandai.

“Long term, dunia akan hancur disebabkan kiamat. Short term, takkan ada lagi tandas lelaki dan wanita.”

Ahli Parlimen Café yang lain pun tersedak-sedak juga dengan jawapan bodoh aku yang camouflage macam pandai tu. Aku pun explain — tredn dunia sekarang ialah semua mesti integrate — perdangangan antarabangsa intergrate jadi perdagangan global; matawang dunia integrate jadi satu matawang untuk semua negara; bangsa integrate jadi 1Malaysia; agama integrate jadi Islam inclusive… bla bla bla… dan akan tiba masa nanti tuan punya bangunan tak perlu lagi membazir ruang untuk bina tandas berasingan antara lelaki dan wanita. Buat satu ruang besar siap dengan jamban, mangkuk tempat kencing beridiri, bekas bahan buangan tuala wanita dan jamban all-in-one space dan terbuka kepada semua jantina. Lelaki pun masuk tandas tu, perempuan pun masuk tandas tu.

And no… dalam hal ni aku serius mengatakan bahawa ramalan aku ni bukan fiksyen kosong. Percaya tak?

Advertisements

16 Respons to ““Apa Masa Depan Dunia Ni?””

  1. heh bro opis gua dah ada tandas uniseks…..

    setakat ni lom ada kejadian pencabulan….

  2. pompuan yang ada pon cleaner :b

    • Salah sorang cleaner ofis aku muda. Lingkungan awal 20’an. Jelita, especially bila dah habis waktu kerja dia at 4:00PM dan dia dah salin baju… perghhh…!!!

  3. jangan seksyen jantina dalam dokumen pengenalan diri dibubarkan jugak, sudah. hahaha. 1malaysia boleh jadi 1dunia!

  4. ape kate kita trade gambar cleaner….

    tengok opis sape punya cleaner superb..

  5. wahahahaa…trade gambar cleaner tu…bro, hang bagi gambar kak pah..gerenti….

  6. kita trade best of the best je…..

    kriteria kena pakai uniform cleaner……

    kalu yang tak berpakaian pon boleh tapi boleh menimbulkan syak wasangka.kata ang nak buat blog porno…

  7. wokeh…cari 5 orang bawah…heheheh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: