Arkib untuk April, 2010

“Apakah Lagi Yang Kamu Dustakan?”

Posted in Islam on 29 April 2010 by Najwa Aiman

Di bawah ialah petikan penuh dari Business Recorder bertarikh 9 April 2010, sebuah akhbar harian terbitan Pakistan—

Signs of the Day of Judgement: NASA confirms possibility of sun rising from the West

ARTICLE (April 09 2010): The science of astronomy states that the speed of planet Mars has been decreasing in its course toward the eastern direction in the past few weeks to the level we notice the “waver” between the east and the west and on Wednesday the 30th of July the planet movement stopped going toward the eastern direction.

Then in the months of August and September…Mars changed its course in the opposite direction to the West- and that until the end of September which means the sun will rise now from the west on Mars!! And this weird phenomena of the opposite movement is called “Retrograde Motion” Most scientist state that all the planets will go through the same once at least and our planet Earth is one of them. Planet Earth will move in the opposite direction some day and the sun will rise from the west!!

This might occur soon and we are unaware! The rise of the sun from the west is mentioned in the hadith and this is the major sign of the day of judgement, most if not all, the minor signs have occurred. Wake up. Our beloved messenger Mohamed (Peace Be Upon Him) said: “One of the signs of the hour the sun will rise from the west, where no longer tauba (forgiveness) will be granted”

!!And the strange thing most of our Shariah scholars mentioned that the rise of the sun from the west occurs only once on that day the sun will rise from the west then again from the east and continues until Allah wishes and this is similar to what is happening to Mars it stops, then it changes its course of direction for a short period of time then returns to way once it was.

And Abdullah Bin Amro (R.A.) said: (I memorised from the messenger (SAW) a hadith I will never forget I heard the messenger of Allah (SAW) say: The first aya to come the rise of the sun from the west) [Ahmad]. And the messenger SAW “Allah places HIS hand at night to forgive his morning sinners, and places in the morning to forgive his night sinners until the sun rises from the west” [Muslim].

This piece of news is very important as it brings with it a great sign of warning and remembrance of the coming of a new WORLD – the world of he Hereafter When we show this hadith that was told 1400 years ago about this miracle..you will see InshaALLAH, a lot will revert to right path…And the Muslims if they see this phenomena happening in Mars who knows maybe it would bring them closer to our CREATOR. May Allah keep all of us in the right path and provide us with success in this world as well as in the hereafter.

Copyright Business Recorder, 2010

Merah Jambu Untuk Awek

Posted in Feminin, Nostalgia on 29 April 2010 by Najwa Aiman

KTM Komuter pink untuk wanita dah mula, kan? Zaman aku naik Komuter dulu, ada beberapa trick yang penumpang gunakan untuk dapatkan tempat duduk dalam koc yang sendat. Oleh kerana zaman tu Komuter ni berkhidmat setiap 15 minit pada waktu puncak, maka penumpangnya boleh dikatakan regular berdasarkan jadual Komuter.

Zaman tu, setiap hari aku naik dari stesen Subang Jaya jam 7:40 AM ke Bank Negara. Selalunya aku naik koc yang paling belakang. Selalunya juga mesti ada sorang awek bertudung yang comel, manja, ayu, berkulit sawo matang dan berbulu roma halus di lengan yang betul-betul menepati cita rasa aku, duduk di tempat duduk hampir ke tengah perut koc. Dia akan turun di stesen Taman Dato’ Harun, selang dua stesen dari stesen Subang Jaya. Maka setiap pagi aku akan naik koc sendat tu dan cari di mana dia berada, dan aku akan berdiri di sisi kerusinya. Sampai aje stesen Taman Dato’ Harun, kompem aku akan dapat tempat duduk. Memang stim la sebab kusyen tu masih hangat dari kesan punggung dia… perghhh…!

Ofkoz, sebagai seorang lelaki yang ayu dan jelita, aku sambar peluang berkenalan dengan dia. Orang Negeri Sembilan yang bekerja di sebuah syarikat oil & gas di PJ. Duduk di Pelabuhan Klang. Mak oiii… jauhnya! Patutlah setiap kali dapat tempat duduk… eheks!

Lepas ni peluang nak berkenalan dengan awek dalam KTM Komuter kurang sikit kut? Nasib baik aku dapat sambar peluang tu dulu! Ekekekekeke… aiyaaarrrkkk…!

Mari Bersetubuh Selalu

Posted in Feminin, Matang, Perubatan, Sumber on 28 April 2010 by Najwa Aiman

Sahabat lama hantar emel dengan petikan berita dari Telegraph UK. Kena baca tau! Seks, persetubuhan, romen-romen, jimak, tu semua aktiviti yang menyihatkan tau. Aku letak laporan penuh kat sini. Amik ko—

Brazilians told to have more sexual intercourse to avoid illness
Brazilians can fight off chronic illness by engaging regularly in physical exercise, and particularly in sexual intercourse, the country’s health minister said.
Published: 12:38AM BST 27 Apr 2010

“People need to be active. A weekend football game must not be the only physical activity for a Brazilian. Adults need to do exercise: walk, dance and have safe sex,” said Jose Gomes Temporao.

The minister gave the advice as he launched a campaign to prevent high blood pressure, which afflicts a quarter of Brazil’s 190-million strong population.

“It’s not a joke. It’s serious. Having regular physical exercises also means sex, always with protection of course,” he said.

“Dancing, having sex, keeping weight under control, changing dietary habits, doing physical exercise” all help keep blood pressure down, he said.

He added that he believed there was a health “time bomb” ticking in Brazil, which within 20 years could see a “gigantic percentage” of the population suffering chronic illnesses, high blood pressure, diabetes and high cholesterol.

Orang perempuan memang secara semula jadinya rajin — buat kerja pejabat, buat kerja rumah, jaga anak, bla bla bla — orang perempuan sendiri yang cakap macam tu. Di peringkat student pun, orang perempuian lebih rajin, tu sebeb dia orang lebih pandai dan ramai masuk IPT, kan? Kan?

Tapi orang lelaki? Hmmm… that is the because orang lelaki kena poligami. Kalau “tak ada masa” nak pergi gym atau bersukan, at least setiap malam boleh bersetubuh kan? Kan? Bukan ke? Ke?

Kemaluan Yang Tidak Malu

Posted in Nostalgia, Puisi with tags on 26 April 2010 by Najwa Aiman

Lirik dan Seni Kata Lagu

Posted in Hiburan, Nostalgia on 25 April 2010 by Najwa Aiman

Dulu dia orang sebut “seni kata”. Sekarang disebut “lirik”. Kata-kata yang mengiringi lagu. Aku pernah dengar suatu masa dulu temu ramah dengan M. Nasir kalau tak silap. Kata M. Nasir, lirik untuk lagu-lagunya bergantung kepada siapa yang akan nyanyikan lagu tu — ada lirik yang mempunyai makna mendalam, ada lirik yang biasa-biasa je. Ringan-ringan je.

Aku nak cerita tentang apa yang aku suka kali ni. Tak kiralah kau orang nak tau ke, tak nak tau ke, aku nak cerita gak… ahaks! Aku suka lagu zaman 80’an disebabkan liriknya. Awal 90’an pun lebih kurang begitu juga. Tappi lagu-lagu sekarang (dan sebelum era 80’an) agak straight to the point liriknya. Sekali dengar dah tau ceritanya. Bukanlah tak best, cuma macam tak mencabar gitu.

Ada juga lagu yang liriknya bunyi macam mempunyai maksud mendalam, tapi rupa-rupanya tak pun. Penulis lirik yang menulis lirik tu masa tu tulis ikut sedap je. Maka jadiliah lirik tu seolah-olah macam ada maksud tersirat, tapi rupa-rupanya kosong je… eheks… Adoi laaa… Macam ni pun ada ek?

Tapi so far, hingga kini, aku masih minat banget pada lirik lagu Impian Seorang Nelayan dendangan Kembara. Aku tak pasti siapa yang tulis lirik tu. Begitu juga dengan lagu Biarku Menjadi Lilin nyanyian Pelangi. Aku suka banget liriknya, dan lebih-lebih lagi lagunya! Boleh menitik air mata… sebak… ohhh… sesekali syahdu macam ni memang best gak kan? Kan? Bukan ke? Ke?

XXX – Extending Extended Extension

Posted in Bebel, Teknologi on 23 April 2010 by Najwa Aiman

Kali pertama Ayahanda aku perkenalkan telefon kat rumah, aku belum baligh lagi. Zaman tu nombor telefon ada 5 digit je. Aku tak tau apa-apa tentang telefon ofis.

Bila dah kerja, bilangan digit dah jadi 6 kalau tak silap aku. Dan sesetengah ofis ada extension number atau dalam bahasa dewanya, nombor sambungan. Biasanya 3 ke 4 digit. Kalau interkom sesama sendiri dalam ofis yang sama, sekadar perlu tekan extension number yang 3 ke 4 digit tu je.

Sekarang nombor telefon dah 8 digit. Nombor henpon 9 digit. Kebanyakan ofis dah guna nombor extension 4 ke 5 digit. Kaedah nak telefon rakan sepejabat masih sama — hafal dan dail 4 ke 5 digit nombor extension tu je.

Pagi tadi aku bercadang nak telefon sahabat di ofis lama aku yang sekarang dah bertukar dari subsidiary ke HQ. Selama ni dok guna emel je. Maka sahabat sorang lagi yang masih di subsidiary bagi aku nombor ofis dia berserta extension. Guess what? Nombor extension dia 8 digit beb! Eheks… Sama panjang dengan nombor telefon general line ofis dia. Kalau dia orang interkom sesama rakan ofis, dia orang kena guna extension 8 digit tu juga ek? Macam hafal nombor telefon je kan?

Dildo Is Not Child’s Play

Posted in Matang, Nostalgia on 23 April 2010 by Najwa Aiman

Rata-rata, kebanyakan kedai runcit — sebesar mana atau sekecil manapun — yang taukehnya berbangsa India, mesti ada satu bahagian yang jual mainan macam tu kan? Kenapa ek? Tapi aku assume dah tentu ada permintaan dan pembelinya. Sejak zaman aku belum baligh dulu sampai sekarang, konsep ni belum berubah. Damn… I miss those toys…! Sekarang pun aku masih minat toys. Children’s toys tau! Nope… aku tak berminat dengan adults’ toys. And yes, dildo is a toy, but it’s hardly child’s play… eheks!