Arkib untuk April, 2010

“Apakah Lagi Yang Kamu Dustakan?”

Posted in Islam on 29 April 2010 by Najwa Aiman

Di bawah ialah petikan penuh dari Business Recorder bertarikh 9 April 2010, sebuah akhbar harian terbitan Pakistan—

Signs of the Day of Judgement: NASA confirms possibility of sun rising from the West

ARTICLE (April 09 2010): The science of astronomy states that the speed of planet Mars has been decreasing in its course toward the eastern direction in the past few weeks to the level we notice the “waver” between the east and the west and on Wednesday the 30th of July the planet movement stopped going toward the eastern direction.

Then in the months of August and September…Mars changed its course in the opposite direction to the West- and that until the end of September which means the sun will rise now from the west on Mars!! And this weird phenomena of the opposite movement is called “Retrograde Motion” Most scientist state that all the planets will go through the same once at least and our planet Earth is one of them. Planet Earth will move in the opposite direction some day and the sun will rise from the west!!

This might occur soon and we are unaware! The rise of the sun from the west is mentioned in the hadith and this is the major sign of the day of judgement, most if not all, the minor signs have occurred. Wake up. Our beloved messenger Mohamed (Peace Be Upon Him) said: “One of the signs of the hour the sun will rise from the west, where no longer tauba (forgiveness) will be granted”

!!And the strange thing most of our Shariah scholars mentioned that the rise of the sun from the west occurs only once on that day the sun will rise from the west then again from the east and continues until Allah wishes and this is similar to what is happening to Mars it stops, then it changes its course of direction for a short period of time then returns to way once it was.

And Abdullah Bin Amro (R.A.) said: (I memorised from the messenger (SAW) a hadith I will never forget I heard the messenger of Allah (SAW) say: The first aya to come the rise of the sun from the west) [Ahmad]. And the messenger SAW “Allah places HIS hand at night to forgive his morning sinners, and places in the morning to forgive his night sinners until the sun rises from the west” [Muslim].

This piece of news is very important as it brings with it a great sign of warning and remembrance of the coming of a new WORLD – the world of he Hereafter When we show this hadith that was told 1400 years ago about this miracle..you will see InshaALLAH, a lot will revert to right path…And the Muslims if they see this phenomena happening in Mars who knows maybe it would bring them closer to our CREATOR. May Allah keep all of us in the right path and provide us with success in this world as well as in the hereafter.

Copyright Business Recorder, 2010

Merah Jambu Untuk Awek

Posted in Feminin, Nostalgia on 29 April 2010 by Najwa Aiman

KTM Komuter pink untuk wanita dah mula, kan? Zaman aku naik Komuter dulu, ada beberapa trick yang penumpang gunakan untuk dapatkan tempat duduk dalam koc yang sendat. Oleh kerana zaman tu Komuter ni berkhidmat setiap 15 minit pada waktu puncak, maka penumpangnya boleh dikatakan regular berdasarkan jadual Komuter.

Zaman tu, setiap hari aku naik dari stesen Subang Jaya jam 7:40 AM ke Bank Negara. Selalunya aku naik koc yang paling belakang. Selalunya juga mesti ada sorang awek bertudung yang comel, manja, ayu, berkulit sawo matang dan berbulu roma halus di lengan yang betul-betul menepati cita rasa aku, duduk di tempat duduk hampir ke tengah perut koc. Dia akan turun di stesen Taman Dato’ Harun, selang dua stesen dari stesen Subang Jaya. Maka setiap pagi aku akan naik koc sendat tu dan cari di mana dia berada, dan aku akan berdiri di sisi kerusinya. Sampai aje stesen Taman Dato’ Harun, kompem aku akan dapat tempat duduk. Memang stim la sebab kusyen tu masih hangat dari kesan punggung dia… perghhh…!

Ofkoz, sebagai seorang lelaki yang ayu dan jelita, aku sambar peluang berkenalan dengan dia. Orang Negeri Sembilan yang bekerja di sebuah syarikat oil & gas di PJ. Duduk di Pelabuhan Klang. Mak oiii… jauhnya! Patutlah setiap kali dapat tempat duduk… eheks!

Lepas ni peluang nak berkenalan dengan awek dalam KTM Komuter kurang sikit kut? Nasib baik aku dapat sambar peluang tu dulu! Ekekekekeke… aiyaaarrrkkk…!

Mari Bersetubuh Selalu

Posted in Feminin, Matang, Perubatan, Sumber on 28 April 2010 by Najwa Aiman

Sahabat lama hantar emel dengan petikan berita dari Telegraph UK. Kena baca tau! Seks, persetubuhan, romen-romen, jimak, tu semua aktiviti yang menyihatkan tau. Aku letak laporan penuh kat sini. Amik ko—

Brazilians told to have more sexual intercourse to avoid illness
Brazilians can fight off chronic illness by engaging regularly in physical exercise, and particularly in sexual intercourse, the country’s health minister said.
Published: 12:38AM BST 27 Apr 2010

“People need to be active. A weekend football game must not be the only physical activity for a Brazilian. Adults need to do exercise: walk, dance and have safe sex,” said Jose Gomes Temporao.

The minister gave the advice as he launched a campaign to prevent high blood pressure, which afflicts a quarter of Brazil’s 190-million strong population.

“It’s not a joke. It’s serious. Having regular physical exercises also means sex, always with protection of course,” he said.

“Dancing, having sex, keeping weight under control, changing dietary habits, doing physical exercise” all help keep blood pressure down, he said.

He added that he believed there was a health “time bomb” ticking in Brazil, which within 20 years could see a “gigantic percentage” of the population suffering chronic illnesses, high blood pressure, diabetes and high cholesterol.

Orang perempuan memang secara semula jadinya rajin — buat kerja pejabat, buat kerja rumah, jaga anak, bla bla bla — orang perempuan sendiri yang cakap macam tu. Di peringkat student pun, orang perempuian lebih rajin, tu sebeb dia orang lebih pandai dan ramai masuk IPT, kan? Kan?

Tapi orang lelaki? Hmmm… that is the because orang lelaki kena poligami. Kalau “tak ada masa” nak pergi gym atau bersukan, at least setiap malam boleh bersetubuh kan? Kan? Bukan ke? Ke?

Kemaluan Yang Tidak Malu

Posted in Nostalgia, Puisi with tags on 26 April 2010 by Najwa Aiman

Lirik dan Seni Kata Lagu

Posted in Hiburan, Nostalgia on 25 April 2010 by Najwa Aiman

Dulu dia orang sebut “seni kata”. Sekarang disebut “lirik”. Kata-kata yang mengiringi lagu. Aku pernah dengar suatu masa dulu temu ramah dengan M. Nasir kalau tak silap. Kata M. Nasir, lirik untuk lagu-lagunya bergantung kepada siapa yang akan nyanyikan lagu tu — ada lirik yang mempunyai makna mendalam, ada lirik yang biasa-biasa je. Ringan-ringan je.

Aku nak cerita tentang apa yang aku suka kali ni. Tak kiralah kau orang nak tau ke, tak nak tau ke, aku nak cerita gak… ahaks! Aku suka lagu zaman 80’an disebabkan liriknya. Awal 90’an pun lebih kurang begitu juga. Tappi lagu-lagu sekarang (dan sebelum era 80’an) agak straight to the point liriknya. Sekali dengar dah tau ceritanya. Bukanlah tak best, cuma macam tak mencabar gitu.

Ada juga lagu yang liriknya bunyi macam mempunyai maksud mendalam, tapi rupa-rupanya tak pun. Penulis lirik yang menulis lirik tu masa tu tulis ikut sedap je. Maka jadiliah lirik tu seolah-olah macam ada maksud tersirat, tapi rupa-rupanya kosong je… eheks… Adoi laaa… Macam ni pun ada ek?

Tapi so far, hingga kini, aku masih minat banget pada lirik lagu Impian Seorang Nelayan dendangan Kembara. Aku tak pasti siapa yang tulis lirik tu. Begitu juga dengan lagu Biarku Menjadi Lilin nyanyian Pelangi. Aku suka banget liriknya, dan lebih-lebih lagi lagunya! Boleh menitik air mata… sebak… ohhh… sesekali syahdu macam ni memang best gak kan? Kan? Bukan ke? Ke?

XXX – Extending Extended Extension

Posted in Bebel, Teknologi on 23 April 2010 by Najwa Aiman

Kali pertama Ayahanda aku perkenalkan telefon kat rumah, aku belum baligh lagi. Zaman tu nombor telefon ada 5 digit je. Aku tak tau apa-apa tentang telefon ofis.

Bila dah kerja, bilangan digit dah jadi 6 kalau tak silap aku. Dan sesetengah ofis ada extension number atau dalam bahasa dewanya, nombor sambungan. Biasanya 3 ke 4 digit. Kalau interkom sesama sendiri dalam ofis yang sama, sekadar perlu tekan extension number yang 3 ke 4 digit tu je.

Sekarang nombor telefon dah 8 digit. Nombor henpon 9 digit. Kebanyakan ofis dah guna nombor extension 4 ke 5 digit. Kaedah nak telefon rakan sepejabat masih sama — hafal dan dail 4 ke 5 digit nombor extension tu je.

Pagi tadi aku bercadang nak telefon sahabat di ofis lama aku yang sekarang dah bertukar dari subsidiary ke HQ. Selama ni dok guna emel je. Maka sahabat sorang lagi yang masih di subsidiary bagi aku nombor ofis dia berserta extension. Guess what? Nombor extension dia 8 digit beb! Eheks… Sama panjang dengan nombor telefon general line ofis dia. Kalau dia orang interkom sesama rakan ofis, dia orang kena guna extension 8 digit tu juga ek? Macam hafal nombor telefon je kan?

Dildo Is Not Child’s Play

Posted in Matang, Nostalgia on 23 April 2010 by Najwa Aiman

Rata-rata, kebanyakan kedai runcit — sebesar mana atau sekecil manapun — yang taukehnya berbangsa India, mesti ada satu bahagian yang jual mainan macam tu kan? Kenapa ek? Tapi aku assume dah tentu ada permintaan dan pembelinya. Sejak zaman aku belum baligh dulu sampai sekarang, konsep ni belum berubah. Damn… I miss those toys…! Sekarang pun aku masih minat toys. Children’s toys tau! Nope… aku tak berminat dengan adults’ toys. And yes, dildo is a toy, but it’s hardly child’s play… eheks!

Hang Tuah: Lima Bersaudara Atau Tujuh?

Posted in Etnik, Quips, Sejarah on 21 April 2010 by Najwa Aiman

Apa kata kali ni kita serius sikit? Sikit je tau tapi. Boleh? Okey…

Yup… aku memang minat sejarah. Dan yes, aku juga minat kisah-kisah Hang Tuah. Tapi please jangan salah faham — aku memang tak pernah anggap Hang Tuah lima bersaudara tu semua sebagai sejarah. Adakah dia orang tu wujud? Mungkinlah kut sebab lima bersaudara tu disebut di dalam buku Hikayat hang Tuah dan Sejarah Melayu yang pengarang bagi kedua-duanya adalah orang yang berbeza. Adakah kedua-dua buku tu diiktiraf sebagai buku sejarah? Well… entah… Tetapi, nama Hang Tuah memang termasuk di dalam senarai pahlawan Melayu di laman Perpustakaan Negara Malaysia.

Dan sekarang sebenarnya dah ada macam-macam kajian dan teori tentang Hang Tuah lima bersaudara, kan? Especially zaman blog ni. Antaranya kajian dan teori berdasarkan kaedah tulen. Kebanyakannya pula… hmmm… aku pun tak tau nak describe macam mana — sumber dari mimpi berjumpa Hang Tuah atau Hang Jebat; sumber dari makrifat; sumber dari pengembaraan ke alam roh… bla bla bla… Nak anggap sebagai apa kajian dan teori yang jenis macam tu?

Ada juga teori tentang Hang Tuah lima bersaudara tu sebenarnya berbangsa Cina — Hang Too Ah, Hang Jee Fatt, Hang Lee Ker, Hang Lee Kiew, yang setelah mereka memeluk Islam menukarkan nama mereka dari segi sebutannya (sebab zaman tu orang kita belum gunakan tulisan rumi) kepada apa yang kita kenal sekarang. Dan Hang Kasturi? Hipotesis yang sedia ada menyimpulkan bahawa nama asalnya dalam sebutan Cina sangat susah disebut dek lidah Melayu, maka masayarakat Melayu zaman tu memberi nama Melayu terus kepada Hang Kasturi. Hipotesis alternatif menyimpulkan bahawa Hang Kasturi ialah seorang Melayu bernama Kasturi yang bersahabat akrab dengan lima bersaudara sehingga lima bersaudara memberi gelaran ‘Hang’ di hadapan namanya. (Baca di SuaraAnum.com.)

Ada banyak sangat teori, hipotesis, andaian, tokok tambah, legenda, riwayat, hikayat… bla bla bla… tentang Hang Tuah lima bersaudara ni. Yang manakah yang benar? Pada pandangan aku yang rabun ni, tak ada satu pun teori dan hipotesis tu benar, melainkan jika Hang Tuah lima bersaudara tu memang kisah benar to begin with.

Jadi, walaupun aku gemar mendengar, membaca, mengikuti, malah kekadang menghayati semua teori dan hipotesis ni (dan kekadang tu pula aku pun suka-suka menyampuk mencelah buat teori dan hipotesis aku sendiri), aku lebih suka anggap bahawa Hang Tuah lima bersaudara hanyalah satu hikayat yang belum dibuktikan benar sebagai fakta sejarah. Sesiapa yang masih terus ingin menggali bukti, aku sokong dan aku harap ada pihak yang sudi membiaya, sebab kisah Hang Tuah lima bersaudara mesti dicari closure. Kalau tak, sampai kiamat le Hang Tuah lima bersaudara tinggal sebagai hikayat semata-mata… at least kepada aku.

Tapi yang ni mesti dikongsi — perspektif alternatif tentang pertarungan legenda antara Tuah dan Jebat setelah baginda Sultan menitahkan Tuah untuk membunuh Jebat. Apa sebenarnya yang berlaku? Benarkah Tuah bunuh Jebat? Baca perspektif alternatif yang bagi aku sangat menarik di blog Dr. Izham Nayan.

Dan aku teringat joke sahabat dari Kedah. Katanya pihak Muzium Negara terjumpa bahan bukti baru yang menunjukkan bahawa selama ni kita tersilap. Bahan bukti tu menunjukkan Hang Tuah bukanlah lima bersaudara, tetapi TUJUH bersaudara. Muzium Negara berjaya jumpa bukti tentang kewujudan dua lagi ‘Hang’. Siapakah dua ‘Hang’ ini?

Sahabat aku yang dari utara tu jawab; Hang tanya, hang bodoh.”

Hang celaka! Loklaq hang!

Ikhlas

Posted in Puisi on 21 April 2010 by Najwa Aiman

Karnival Jubli Emas SKPJ (1960 – 2010) Update 26 Jun 2010

Posted in Uncategorized on 20 April 2010 by Najwa Aiman

Update 1 September 2010:
JAMUAN MAKAN MALAM JUBLI EMAS SKPJ
16 OKTOBER 2010
ARMADA HOTEL

Harga 1 meja (3 kategori):
(a) RM800.00
(b) RM1,000.00
(c) RM1,300.00

Harga 1 tempat duduk: RM80.00

Kaedah Bayaran:

(1) Bank in ke akuan UOB Berhad A/C num: 34630118041 dan hantar salinan slip @ fax ke SKPJ @ 03-77830051 attn. Cikgu Marina;

~ ATAU ~

(2) Cek atas nama “PIBG SK PETALING JAYA” diserah tangan atau pos ke-
PIBG SK PETALING JAYA
LORONG MASJID I (3/69-I)
46000 PETALING JAYA
SELANGOR.
Attn: MARINA BADZLY (S/USAHA PIBG)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Update 26 Jun 2010: Majlis Makan Malam akan diadakan di Armada PJ. Bayaran ialah sebanyak RM100 seorang dan boleh dibuat melalui deposit ke akaun Bank UOB atas nama PIBG SK PETALING JAYA. Sila maklumkan tentang pembayaran tersebut dengan faks (03-77830051). Untuk menghantar softcopy slip deposit secara emal, sila hantarkan ke ellzena@yahoo.com.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sedang dirancang dan dikelolakan oleh PIBG SKPJ sesi 2010. Tentative Sabtu, 30 Oktober 2010. Karnival di premis SKPJ, dinner di hotel yang akan dimaklumkan kelak. Maklumat lanjut di Karnival Jubli Emas SKPJ di Facebook SKPJ. Boleh klik lencana. Masih ingat lencana SKPJ? Eheks… Semua graduan, mantan guru serta kakitangan SKPJ… jom heboh!!!

KERTAS CADANGAN PROGRAM
KARNIVAL JUBLI EMAS
SKPJ [1960 – 2010]

1.0 TUJUAN
Kertas cadangan ini dikemukakan bagi memohon sumbangan untuk melaksanakan Program Karnival Jubli Emas sempena 50 tahun penubuhan Sekolah Kebangsaan Petaling Jaya [SKPJ].

2.0 LATAR BELAKANG
Program Karnival 50 Tahun SKPJ ini adalah satu program besar-besaran sebagai meraikan SKPJ yang telah mencapai usia 50 tahun. Sepanjang 50 tahun penubuhan sekolah ini telah ramai bekas murid yang menjawat jawatan profesional di sektor awam dan swasta. Oleh sebab itu, pihak PIBG ingin mengumpul mereka dalam satu majlis bagi tujuan mengimbas kembali nostalgia di SKPJ.

3.0 OBJEKTIF
Antara matlamat yang ingin dicapai melalui Karnival ini adalah:
3.1 Membentuk semangat ukhuwah di kalangan warga sekolah dan ibu bapa.
3.2 Mempertemukan dan mempertaut kembali hubungan antara bekas warga SKPJ.
3.3 Menjalin kerjasama antara Agensi Kerajaan, Swasta serta masyarakat di sekitar SKPJ.
3.4 Memperingati 50 tahun penubuhannya.
3.5 Memberi peluang kepada ibubapa berkenalan dan bekerjasama.
3.6 Menjana ekonomi PIBG untuk ;
3.6.1 Melengkapkan dan menaiktaraf kemudahan bilik guru.
3.6.2 Membaiki prasarana yang usang dan rosak
3.6.3 Membantu pelajar-pelajar yang kurang berkemampuan
3.6.4 Menampung kos aktiviti PIBG

4.0 SASARAN
Menerusi beberapa aktiviti yang dirancang, PIBG mensasarkan penyertaan daripada kalangan berikut:
4.1 Ibu bapa murid-murid SKPJ
4.2 Guru-guru dan bekas guru SKPJ
4.3 Murid-murid dan bekas murid SKPJ
4.4 Majlis Bandaraya Petaling Jaya
4.5 Qariah Masjid Sultan Abdul Aziz
4.6 Penduduk sekitar

5.0 SASARAN KUTIPAN
RM 30 000.00

6.0 TARIKH DAN MASA
6.1 Tarikh : 30hb Oktober 2010
6.2 Masa : Jam 8:00 pagi hingga 12:00 malam

7.0 TEMPAT
7.1 Padang SKPJ
7.2 Ballroom / Banquet – untuk Makan Malam

8.0 CADANGAN AKTIVITI
8.1 Karnival Jualan
8.1.1 Gerai-gerai Jualan dikendalikan sebahagiannya oleh murid-murid menerusi aktiviti Hari Usahawan mereka.
8.1.2 Sebahagian lagi dibuka kepada peniaga-peniaga luar.
8.1.3 Transaksi jualan adalah melalui kupon
8.1.4 Perkongsian jualan akan dibahagikan 30 : 70 [PIBG : Peniaga]
8.1.5 PIBG dan sekolah akan mendapatkan tajaan dari syarikat-syarikat sebagai Co-Sponsor yang menyumbangkan barang-barang mereka dan Booth untuk jualan

8.2 Sukaneka
Aktiviti ini melibatkan murid-murid, guru-guru dan ibubapa SKPJ. Terdapat 7 acara sukaneka yang akan dijalankan iaitu:
8.2.1 1 acara murid perempuan Tahun 1
8.2.2 1 acara murid lelaki Tahun 1
8.2.3 1 acara murid perempuan Tahun 2
8.2.4 1 acara murid lelaki Tahun 2
8.2.5 1 acara keluarga
8.2.6 1 acara murid lelaki vs guru lelaki
8.2.7 1 acara murid perempuan vs guru perempuan

8.3 Pameran / Pertunjukan
8.3.1 Pemeriksaan kesihatan/Derma darah oleh PPIUM
8.3.2 Majlis Keselamatan Jalan Raya
8.3.3 Polis – Rakan Cop [jenayah] /
8.3.4 Bomba [Kadet Bomba]

8.4 Makan Malam
8.4.1 Makan Malam Sambutan 50 tahun SKPJ
8.4.2 Belian Meja oleh tetamu-tatamu
8.4.3 Pengisian persembahan
8.4.4 Pertunjukan Slide sejarah SKPJ
8.4.5 Memperkenalkan Tabung RM1.00 SKPJ

8.5 Persembahan Pentas – Artis / Pelajar
8.5.1 Murid-murid SKPJ
8.5.2 Guru-guru SKPJ
8.5.3 Bekas Murid SKPJ
8.5.4 Bekas Guru SKPJ
8.5.5 Artis R. Ismail dan Herman Tino
8.5.6 Kumpulan Nasyid In-Team (Cadangan awal) akan diundang bagi memeriahkan program

8.6 Kupon Karnival
8.6.1 Kupon akan dijual 2 minggu sebelum tarikh Karnival.
8.6.2 Berharga RM10/ setiap satu mengandungi 5 x RM1.00 dan 1 x RM5.00.
8.6.3 Sebanyak 1,500 kupon akan dicetak dan dijual berserta nombor siri

8.7 Cabutan Nombor Bertuah
8.7.1 Sebagai acara selingan dan menambat penonton menunggu hingga ke akhir majlis
8.7.2 Jumlah hadiah bergantung kepada tajaan yang diperolehi.

8.8 Majlis Kesyukuran [Bacaan Yasin dan Doa Selamat]
8.8.1 Satu majlis Bacaan Yasin dan Doa Selamat bersama qariah Masjid Sultan Abdul Aziz juga akan diadakan.

9.0 JAWATANKUASA INDUK
9.1 Lampiran 1

10.0 TENTATIF PROGRAM
10.1 Lampiran 2

11.0 KEWANGAN
11.1 Lampiran 3

12.0 PENUTUP
Adalah diharapkan program Karnival Jubli emas SKPJ ini akan dapat mencapai matlamatnya sebagai serampang dua mata iaitu mempromosi SKPJ dan juga mewujudkan ukhuwah dikalangan warga sekolah dan ibubapa serta bekas-bekas warga SKPJ.

LAMPIRAN 1
Senarai Jawatankuasa Induk adalah seperti berikut ;

Penasihat : Guru Besar
Pengarah Projek : Hjh Fauziah binti Ahmad
Pen Pengarah : En. Abdul Hayi Bin Md Noh
Setiausaha : Pn Marina binti Badzly
Bendahari : En. Rusli bin Jusoh
AJK : Semua AJK PIBG

SENARAI AJK BAHAGIAN

AJK Makan Malam
En Zolkapli b A Ghani
Cik Noor Fadzilah bt Hashim
AJK Gerai Jualan
Pn Hjh Fauziah bt Ahmad
En Rusli
AJK Protokol
Pn Esther Angelia
AJK Persembahan
En Abd Hayi b Md Noh
AJK Teknikal
En Mohd Basri
AJK Makanan dan Minuman
Pn Azizah bt Abd Latif
AJK Publisiti
En Mohd Adzam b Kodzir
AJK Sukaneka
Pn Siti Fadzilah bt Faidi
AJK Keselamatan
En Kadri b Badri
En Mohd Zaidi b Mohd Endon AJK Hadiah
Pn Suzana bt Ab Rahman
Pn Marina bt Badzly

LAMPIRAN 2

TENTATIF PROGRAM KARNIVAL JUBLI EMAS
7:30 pagi – Pendaftaran
8:00 pagi – Gerai Jualan, Pameran, permainan bermula
8:30 pagi – Peraduan mewarna kanak-kanak dan “jigsaw puzzle” bermula
9:00 pagi – Ketibaan dif-dif Jemputan dan VIP
9:10 pagi – Ucapan Pengerusi
9:15 pagi – Kata-kata Aluan YDP
9:30 pagi – Ucapan Perasmian
10:00 pagi – VIP melawat gerai jualan / pameran
10:45 pagi – Jamuan ringan
11:00 pagi – Sukaneka bermula
• Lari pundi kacang
• Lari ikat kaki
• Lari dalam guni
• Lumba batu bata
• Acara cari dan gantung
• Bowling kelapa (lelaki)
• Bowling kelapa (perempuan)
12:30 – Penyampaian hadiah
1:00 petang – Jamuan Makan Tengahari Guru, AJK dan Petugas
sahaja dan Bersurai.

TENTATIF PROGRAM MAKAN MALAM JUBLI EMAS SKPJ

8:00 mlm : Ketibaan tetamu
8:30 mlm : Ketibaan VIP
8:40 mlm : Ucapan Pengerusi Majlis
8:45 mlm : Bacaan Doa
8:50 mlm : Ucapan Alu-aluan Guru Besar
9:00 mlm : Ucapan YDP / Pengarah Program
9:10 mlm : Ucapan Perasmian VIP
9:30 mlm : Makan Malam
9:45 mlm : Persembahan 1
10:00 mlm : Persembahan 2
10:15 mlm : Cabutan Nombor Bertuah
10:30 mlm : Persembahan 3
10:45 mlm : Persembahan 4
11:00 mlm : Cabutan Nombor Bertuah
11:15 mlm : Persembahan 5
11:30 mlm : Penutup dan Bersurai

~Disediakan oleh~
Puan Marina Badzly
Setiausaha PIBG SKPJ 2010