“Aku Syak Kalu… Ko Sure Kena!”

Ni petikan laporan dari MyMetro

39 Khalwat Dalam Bilik
Oleh Murni Wan Omar
2010/04/01

SHAH ALAM: Tiga puluh sembilan individu termasuk tujuh wanita dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam, atas tuduhan berkhalwat dalam sebuah bilik di Intekma Resort & Convention Centre pada November tahun lalu…(baca habis)

Memang ada undang-undang di Selangor yang membolehkan tangkapan ‘khalwat’ secara berjemaah kan? Dalam perenggan lain laporan yang sama—

Tertuduh didakwa bersama orang bukan mahram sehingga boleh menimbulkan syak bahawa mereka sedang melakukan melakukan perbuatan tidak bermoral.

Bagi perbuatan itu, mereka didakwa mengikut Seksyen 29(1)(a) Enakmen Jenayah Syariah Selangor untuk lelaki dan Seksyen 29(1)(b) bagi wanita yang jika sabit kesalahan membawa hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara maksimum dua tahun atau kedua-duanya. Dalam prosiding semalam, 10 tertuduh lelaki mengaku bersalah sebelum masing-masing dikenakan hukuman denda antara RM2,000 hingga RM2,900 atau penjara antara 30 hingga 90 hari jika gagal menjelaskan denda.

Yes my fellow sex-maniac friends… gangbang is not immuned to this law… eheks… Pastikan lepas ni kalau duduk dalam kereta pada waktu malam dengan ajnabi, pasang lampu dalam kereta tu. Kalau boleh gantikan lampu dalam kereta tu dengan lampu spotlight. Kalau atas motosikal dengan ajnabi pada waktu malam pula, modify le ikut kreativiti supaya lampu spotlight boleh dipasang dan menyuluh kepada penunggang dan pembonceng setiap masa. Ketahuilah bahawa undang-undang ini tertegak atas dasar rasa syak penguatkuasa.

Tips mengelak kena syak melakukan perbuatan tak bermoral: Jangan belajar memandu kereta dengan tunang, girlfriend/boyfriend, atau dengan mana-mana individu yang berlawanan jantina. Suruhlah abang, kakak, adik, bapa atau mak yang jadi tukang ajar. Otherwise kau roang duduk kat tempat pemnadu, instructor duduk kat seat belakang, sebelah kiri! Datuk Lat pernah karikaturkan isu ni lama dulu.

Kalau 39 orang tu menari peluk-peluk kat disko dan pub mana-mana dalam Selangor pun berbaloi. Kalau kena tangkap pun at least dakwaan bukan atas dasar syak. Ya ke? Bukan ek?

Advertisements

8 Respons to ““Aku Syak Kalu… Ko Sure Kena!””

  1. 39 orang 7 perempuan? maknenye 32 lelaki…….

    eeee yek……

  2. oooo bang lu sanggup potong gambar perut lu mase dengan ujang ari tu ye…

  3. itu sebab gua taknak jadi lawyer. kehkehkeh…

  4. wow… ni bukan setakat sandwich…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: