Belasungkawa Din Beramboi

Semoga setiap insan yang pernah disentuh hatinya, diceriakan wajahnya, dibahagiakan harinya, sama-sama menghadiahkan kepada Allahyarham doa rahmat dan sejahtera ke atas rohnya. Tidakkah kita ini insan yang membalas budi?

Ila hadhratin nabiya Muhammadin shollallaahu ‘alaihi wassalam wa ila khushusan ‘ala ruuhi Mior Ahmad Fuad wa ila jamii’i arwaahi muslimina wal muslimaati syai un lillaahi lahum Al-Fatihah…

p/s: Allahyarham Din dijemput pada malam Jumaat. Giliran kita belum tahu lagi… Dan jangan risau. Allahyarham adalah orang Malaysia. Dan adat kita di sini ialah memberi penghargaan selepas mati. Gamaknya lepas ni ada le mana-mana pihak nak beri label lagenda ke, Tan Sri ke, Datuk ke, nak bagi sempena nama jalan ke, nama pasar ke… bla bla bla… Lumrah kita 1 Malaysia… mencari gembira dari keringatnya sambil terlupa sebarang penghargaan untuknya… sehinggalah tiba msa dia tak mampu lagi menerima apa-apa…

Advertisements

18 Respons to “Belasungkawa Din Beramboi”

  1. Al-Fatihah…

    Teringat semasa arwah bertugas di THR dulu. Tak lepas siaran bila beliau yang keudara.

    Tiap yang bernyawa pasti di jemput kematian, itu yang pastinya.

  2. I jarang kuarkan airmata bila dengar kematian insan2 yang tidak berada di keliling I, yang bukan sedara or kawan rapat…

    tp bila dengar jer beliau meninggal, I nangis.. I memang nangis..

    Moga arwah aman di sana….

  3. terima kasih kerana membuatkan kami slalu tersenyum!

  4. Rindu benar rasanya dengan gelak tawa aruah…walau hanya di radio

  5. 1st time dengar celoteh dia masa dengan THR..time dia nyampuk dalam show Double Parking by DJ Nasa & Adi..lepas tu show tu kena banned sebab dual language…huhuhu…

    al-fatihah utk arwah n takziah utk family beliau..

  6. rasanya kena banned sebab satu show guna dua bahasa…ntah sapa punya idea untuk banned pun xtau la…for sure time tu aku tgh study lagi and yes, sebelum 1Malaysia…hehehe…

    • Rasa-rasanya boleh agak siapa punya idea tapi tak apalah. Oleh kerana Allahyarham Din Beramboi pun dah sampai ke dunia orang tu, maka biarlah orang tu settle sendiri dengan Din Beramboi di dunia mereka… jeng jeng jeng…

  7. you, go al dibawah!…hahahaha…

  8. Walaupun aku tak berapa dengar sangat radio era dan tak berapa minat sangat dengan lawak aznil dgn din beramboi, tapi aku pun rasa sedih bila dengar berita kematian arwah.

    • Aku sebenarnya suka lawak Din Beramboi (actually Aznil tak melawak dalam Riuh Pagi tu pada pendapat aku). Spontan. Perceptive. Sharp. Akal dia cepat. Aku suka cara dia… eheks…

  9. dia sorang je pelawak yang straight to the point…no filter2…hehehe…ingat lagi yang show raya nabil tu..dia join skali…

    “orang tua ni aku tgk da macam Darth Vader dah” time dia sound Badul…hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: