Layak ‘Syabas’ Ke…?

syabas – kata seru untuk menyatakan bagus, baik, dsb.
syabas – kependekan dari Syarikat Bekalan Air Selangor.
syaitan – nama lain bagi Syarikat Ini Tiada Air Namanya.
bangang – nama lain bagi Bekalan Air Negeri Ni Bukan Untuk Kau Orang.
taik – nama lain bagi Tiada Air Ini Kawasan

I cannot take it anymore. Antara performance orang Malaysia yang tak boleh dibanggakan di mana-mana peringkat pun, walau peringkat daerah dan peringkat sekolah sekalipun. Tak ada setitis pun turun pagi ni, dan ni bukan kali pertama sejak dalam tempoh tak sampai dua bulan. Bukan juga kali kedua mahupun ketiga. Cuba teka sama ada CEO dan taukeh syarikat ni termasuk VIP negeri mengalami nasib dan masalah yang sama atau tak? Tekalah… teka…! Tekalah bongok!

Sekarang macam mana aku nak mandi wajib nih? Haaa…? Siapa nak jawab solat Subuh yang aku dan Permaisuri terpaksa qadha ni haaa…? Ni belum tau pasal Zohor lagi ni? Dan ya! Aku masih kat rumah ni tau!

Advertisements

18 Respons to “Layak ‘Syabas’ Ke…?”

  1. ya tuhan…..

  2. IWK, aktifkan kerja-kerja penyulingan loji najis!
    ewww…

    • Lepas ni kena tanya SYABAS. Taukehnya nak ambil alih loji-loji tercanggih rantau Asia kepunyaan IWK sekarang. Yang loji-loji lama dia tak mau. Dasar tak sekolah punya orang. Lepas dia orang ambil alih ni berdoalah agar fenomena putus bekalan air tak berlaku kepada loji-loji bawah seliaan organisasi yang sama tu… insyaAllah…

  3. kasihan….

    muhahahaha…..

  4. uish..betul punya marah…amik EL? tulis apa ek nanti? EL sebab xboleh mandi?

  5. hahahaha…harem…bil air da lama tertunggak, pasal tu kena potong…wahahaha…

    • Weh…! Bukan pasal bil laaa… ni seluruh kawasan tau! Cet! Tapi as of aku menulis ni, bekalan air dah ada dah. Sejak tengah hari tadi dah ada dah… eheks…

  6. ko sambung bersenggama je bro. bila air dah ada baru ko stop.

  7. wahahaaha…org da cakap, jangan membazir…berhenti sebelum kenyang…hehehe…

  8. hehehehe…

  9. tayamum la azko

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: