Sambil Meneran Sambil…

Apa yang orang suka bawa masuk jamban untuk berak? Eheks… Rokok? Akhbar? Majalah? Buku? Biasanya le kan? Bukan ke? Ke?

Sekarang orang bawa masuk henpon. Bukan sekadar bawa masuk, tapi sambil-sambil meneran bontot, sambil-sambil menekan henpon, kan? Main SMS, main game, dengar lagu, tengok video, tengok gambar… bla bla bla… Yang guna blackberry siap compose dan berbalas emel lagi. Perghhh…!

Latest, semenjak keluar netbook, teka apa yang orang bawa masuk jamban? Tak lama lagi akan keluar i-Pad, adik beradik tapi lain mak bapak kepada netbook. Teka apa yang orang akan bina dalam jamban memasing nanti? Ahaks…!

Jangan marah tau kalau lepas ni kau orang dapat emel yang aku hantar semasa aku sedang sambil-sambil meneran! Ekekekekeke… aiyaaarrrkkk…!!!

Advertisements

16 Respons to “Sambil Meneran Sambil…”

  1. huh…. teringin nak ade jamban macam yang gambar no2…

  2. so memang kena dengan konsep “cari idea” la kan?hehehehe…

  3. pergh. sungguh mengasyikkan.

  4. kenapa selalunya lepas membuang, orang mesti tgk apa kandungan dulu sblm flush? sentimental value ka?

    • Huh…??? Siapa yang buat camtu?

      Anyways, doktor memang galakkan kita tengok bahan kumuh tu sekali-sekala sebelum kita hantar dia kepada Indah Water untuk proses selanjutnya agar dapat digunakan semula oleh umat manusia. Tujuannya supaya ktia boleh kesan kalau-kalau bahan kumuh kita tu lain daripada biasa — misalnya ada darah ke, atau kaler purple ke… bla bla bla… supaya kita lekas-lekas berjumpa doktor dan doktor boleh periksa kita kalau-kalau kita ada apa-apa penyakit atau kena sampuk alien dan kemudian doktor boleh senang hati charge kita dengan bil untuk doktor tu tambah kaya. Sekian adanya…

  5. isap rokok waktu meneran menaikkan kadar kena buasir….

    pensyarah gua kata,di bohong gua pon bohong…

  6. mase tu masa sengang tu yang dia bagi petua mengelakkan buasir

  7. ilmu beb….

    ilmu yang bermanafaat tu….

    • Yup. Setuju beb. Wa pernah baca lama dulu bahawa merokok melambatkan degupan jantung. Maka tenaga badan difokuskan kepada jantung untuk keep up rythm. Akibatnya tenaga meneran kurang. Tenaga peristalsis di usus pun kurang. Mungkin logik gak fenomena tu boleh menyebabkan sembelit.

  8. lu lagi canggih dapat info….dasat dasat…..maknanya ada kaitan la kan

    • Ni wa baca lama dululah dalam satu artikel berkaitan seksologi, tapi ada le sebut juga pasal kesan rokok kepada badan… dan juga kepada tenaga seksual… eheks…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: