Blocker Corp – Machine Blaster

Tak ramai faham tajuk entry ni, kan? Yang faham tu… eheks… kau orang sepatutnya dah ada anak yang sangka bahawasanya Transformer ialah animasi canggih zaman terkini… ekekekekekeke…

Sahabat sekolah rendah aku — Yusman — yang pernah duduk sebelah aku masa darjah 2 dulu memang hebat melukis, dan dia lukis Tempe Asoka memang real. Zaman tu kita orang tak tau warna sebenar Tempe Asoka, jadi sekadar lukis dengan pensel dan that’s about it… no colouring.

Yes beb… kau patut melukis semula. You have the talent beb! Dan aku rasa pokok… pokok apa entah… yang kat rumah hujung sekolah kita dulu tempat kita bergayut dan buat stunt sementara tunggu bas kau tiba tu. Rasa-rasanya pokok tu dah tak ada kut. Rumah tu pun dah berpagar keliling sekarang ni agaknya.

By the way… kakak kau yang cun tu kahwin dengan siapa ek? Memang antara makwe hot la kakak kau tu dulu kat sekolah kan? Makwe tu haper? Ekekekeke… “Makwe” ialah “awek” mengikut istilah zaman kini… ekekekekekeke…

Advertisements

32 Respons to “Blocker Corp – Machine Blaster”

  1. Tempe Asoka memang kartun popular zaman 80an. sampai sekarang aku masih teruja dengan robot termasuk Robocop. Transformers juga menarik minat aku ke cinema di PJ Sate…satu tempat nostalgia dengan kawan lama Naiman (pernah kerja di cinema tu)

    Makwe – bukan makcik Hawa 🙂

    • Cinema PJ State tu masih ada, berkongsi premis dengan restoran Lotus. Aku teringat cinema PJ Old Town. Dah tak ada dah cinema tu. Dah diganti dengan bangunan berapa tingkat entah. Filem terakhir aku tonton kat PJ Old Town tu ialah cerita Toyol.

  2. itu enche yusman seperti pernah dilihat tapi dimana ya?

  3. siapa tak tau apa itu makwe, memang kodi!
    dan, siapa yang tak tau apa itu kodi, memang the king of kodi!
    kehkehkeh…

  4. hehehe..sy ank mude..tpi lg best cite tomatoman..hero y best siot..
    n nyata ktun 2d lg best dr 3d..utk sy la…tak tau la org lain…kan? kan? kan?

    klu nenekwe camne lak:P

    • Tomatoman? Kartun haper ni ek…? Ni pasal orang tomato ke? Tak pernah dengar le beb. Tapi macam lu, wa memang minat kartun. Tak kiralah 2D ke 3D ke, lebih-lebih lagi kalau 3X… memang gua suka! Aiyaaarrrkkk…!!!

  5. ha baru gua ingat dia tu wasit kan? or pengadil@juri dalam pesaka…

    ***gua puas la cuba ingat filem ape dia berlakon….

  6. tomatoman best wooo cita katun tu,tapi sayang gua sekolah petang

  7. Tempe Asoka sungguh hensem…. Gaban pun best, Satira Baja Hitam pun best, selalu tengok ni lepas Moero Attack…… somersault berpusing…..
    Errr…… tapi wa paling suka Thundercats la….. bila diorang nak buat pelem ek citer ni…..

  8. apsal muka ko mcm terperanjat je? nampak awek cun ke?..ekeke…

  9. tembakau Says:

    seingat2 aku, tempe ada masalah mencari bapanya. ada satu episod yg lekat dalam kepala ni, skrip dia berbunyi, “satu malam aku tak dapat tidur…” dan tempe memegang bahunya yang ada apa tu tak ingat.
    btw pastikah ianya tempe asoka? atau nama sebenarnya tenhei ashoka?

    • Tenhei? Entah le… Sememangnya sejak dulu kengkawan semua termasuk aku dok panggil Tempei sebab yang tu le yang kita orang dengar disebut dalam TV masa tu.

  10. phatlee Says:

    aku dalam usaha mencari balik The M.A.S.K punya toys nih…hehehe…

  11. phatlee Says:

    ala, katun early 80’s…aku pun ingat2 lupa…

  12. phatlee Says:

    80’s aku mana ingat sangat…ic pun tulis aku lahir tahun 83…transformers aku tau la…hehehehe…

  13. Salam, kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan DVD kartun Robot Tempe ni sila contact saya. Memang besat kartun ni. Nostalgia sungguh. Saya beli sangat mahal dan nak kongsi dengan peminat semua saya jual murah. RM150 jer. Emel saya kalau berminat sangat. OK. Lihat web saya kat sini: http://aceazzameen.multiply.com/

  14. kidmatrock Says:

    wa… search punya search masuk site ni… he he he.. wa pun suke gak karton tu.. tapi selalu miss sbb wa sekolah ptg.. kecuali ari cuti… tapi bukan selalu cuti.. ari ahad, kelantan sekolah bro..

    baru 5 min tadi wa sms brader kat atas tu nak order..

  15. salam bro, dimana saya blh dpt vcd atau dvd robot Tempe Asoka….dh lama saya cari robot Tempe..mohon bantuan

  16. dulu nenek gua bisnes tempe,sekarang adik gua pulak.nak jadi cerita,…tiap kali gua jumpa tempe,mesti ingat Tempe Asoka .”wak…,..wak…..,nak tengok tv!….” Itulah aku dulu,…ngetok pintu rumah orang,kekadang kena halau……..G U A N A K N O N T O N K A T U N N I L A G I I I I I I I I…………………………………………

  17. ooo wa lah…wa lah…..,kok sama kita. Wak pon nonton juugak Sepanbob tuu…tapi versi jawa! ( U Tube : Naughty Asrika )

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: