Lagu Mengiringi Selera

Biasanya restoran hotel dan restoran bertaraf hotel ada lagu latar mengiringi orang makan, kan? Bukan… bukan yang live band dan performance tu. Maksud aku lagu yang dipasang dan berkumandang bisik-bisik sayup melalui corong speaker kat siling tu. Kan? Bukan ke? Ke?

Anyways, tak tau le sekadar perasaan aku atau memang betul — kenapa mesti ada lagu Endless Love nyanyian Lionel Richie dengan siapa entah. Sebab aku biasa makan kat hotel (ehem… ya… memang aku dalam mode nak berlagak… so?) maka aku terperasan gak yang lagu ni mesti ada antara beberapa lagu yang dimainkan. Kenapa ya?

Dan kenapa lagu-lagu yang mengiringi orang makan kat hotel dan restoran mahal ni semua mesti genre macam ni? Genre lagu cintan era akhir 80’an. Apa hal ek? Kenapa tak ada lagu Final Countdown ke, lagu Fantasia Bulan Madu ke, lagu Memori Daun Pisang ke, lagu Menceceh Bujang Lapok ke… Kenapa ek?

Advertisements

9 Respons to “Lagu Mengiringi Selera”

  1. apasal dorang tanak pasang lagu offspring `pretty fly for a white guy’?

    • Agaknya sebab depa takut sesi dinner yang menghasilkan taik akanm bertukar kepada sesi menghasilkan ‘offspring’ haram… ekekekekeke… aiyaaarrrkkk…!

  2. kebod ni macam sengal la

  3. phatlee Says:

    cuba makan ciken chop sambil dengar lagu firestarter yang prodigy nyanyi tu…gerenti bersepah…

  4. phatlee Says:

    ko dgr lagu satisfaction – benny benasi… hehehehe…

  5. phatlee Says:

    Benny Benasi tu jantan, tapi VC lagu tu ada yang atas katil version….wahahaha..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: