Bertenet Itu Hidup

Kebanyakan kompeni kat Malaysia ni melarang staf dia orang berinternet kan? No Facebook, no Twitter, no blogging, no bla bla bla… Biasanya sebab larangan tu ialah trafik internet kompeni tu. Highway tak cukup lebar sedangkan bilangan kenderaan banyak nak mampus, kan?

Rasa macam tak best juga sebab masih ada kompeni yang buat larangan sebegini tapi apa boleh buat… Bukan semua organisasi mampu dan sanggup melabur dalam internet. Sesetengah kompeni — bergantung kepada jenis perniagaan — memang ada Facebook dan Twitter malah blog sendiri pula lagi kan? Nak tau pasal produk dan aktiviti organisasi tu boleh masuk ke Facebook, Twitter atau blognya.

Jadi sebenarnya patut digalakkan atau tak internet ni di organisasi ek?

Advertisements

8 Respons to “Bertenet Itu Hidup”

  1. H.O.H.R kompeni aku ada blog persendirian,mesti dia bantah sekerasnya cadangan ini kat meting…

    untung jugak kalau H.O.H.R salah guna internet

  2. walaupun kat opis aku diorang block.. kami guna sofware “kunci emas” untuk unblock ip kami…

  3. nanti dia kawan dengan lu pastu dia pon tau blog gua….

    lepas tu gua kena mengadap HR…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: