It’s Time!

From my favourite artists — Boney M. Memula dulu memang le “boney”. Makin lama jadi “berisi”. Dan time cuti sekolah ni kan? It’s a holi-holi-day!

Satu lagi lagu yang aku minat sangat daripada Boney M dulu ialah Brown Girl In The Ring. Simple sangat liriknya, diulang-ulang gitu je. Tapi aku still tak faham apa maksudnya. Anyways, aku suka banget video clipnya! Expecially sebab ada awek yang maniszz tu! Perghhh…! yang camera suka fokus kat dia especially masa dia sebut “Plum Plum”. Maniszzz…! Check it out—

BROWN GIRL IN THE RING

Brown girl in the ring
Tra la la la la
There’s a brown girl in the ring
Tra la la la la la
Brown girl in the ring
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum

Show me your motion
Tra la la la la
Come on show me your motion
Tra la la la la la
Show me your motion
Tra la la la la
She looks like a sugar in a plum
Plum plum

All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths
All had water run dry
Got nowhere to wash my cloths

I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes
I remember one Saturday night
We had fried fish and Johnny-cakes

Beng-a-deng
Beng-a-deng

~Boney M~

Advertisements

12 Respons to “It’s Time!”

  1. Boney-M… I skulah lagi time tu. Lagu Plantation Boy, kan?

    Skang ni dah tua-tua dahhh…

    • Lagu “Plantation Boy” tu haper? Tapi Boney M meamng best! Wa suka almost semua lagu-algu dia orang. lagu ‘Rasputin’ dia orang disadur dalam bahasa Melayu berjudul ‘Shahrazad’. Barangkali orang Melayu segan sikit nak cerita tentang Rasputin yang kuat seks tu kut? Eheks… Siapa dia ‘Shahrazad’ ni ek?

  2. tembakau Says:

    father rivers of babylonnn
    where we set downnnn
    heyhey we willl
    where we remember zionnn

    alamak. kena boikot kah ni?

  3. tembakau Says:

    aku goyah sikit kalau bab2 yang menyedapkan diri. setakat coca cola tu, mungkinlah. kalau big mac tu…hmmm…tetap takleh dilawan otai burger…oh ya…burger king amcam?

  4. tembakau Says:

    p/s shahrazad tu rasanya hamba dalam hikayat 1001 malam, kot.

  5. shahrazad? shahrizad gua tau la..

  6. Kau nak lirik simple? Ni ha…. “No no no no no no no no no no no no there’s no limit…. no no no no no no no no no no no no no no no there’s no limit….. techno techno techno techno….”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: