Vuvuzela… Serunai… Trompet

Merata-rata juga orang mencari benda bernama vuvuzela ni. Alat tiupan tradisi masyarakat pribumi Afrika Selatan, khabarnya. Diperbuat daripada tanduk lembu ek? Aku dengar kat TV ke radio entah ada ejen yang menjual ni dengan harga dari RM10 ke RM100 ringgit! Mak aiii…! RM100.00 harga menatang tu? Kompem yang dah beli tu takkan bagi anak sentuh punya… eheks… Unless ofkoz kalau RM100 tu bagi dia orang setakat nilai kacang putih je kut? Bukan ke? Ke?

Tapi seriously… kat mana nak cari menatang ni? Nak cari serunai buluh pun aku tak tau kat mana.

Advertisements

3 Respons to “Vuvuzela… Serunai… Trompet”

  1. member gua beli sampai 4,satu 50hengget….dia punya bunyi bingit gila…
    dapat pasal acik dia pegi tengok world cup……

    tak pasti dapat masuk stadium kat malaysia ke tak pasal polis manjang check beg

  2. […] Bunyi Bising Baru je hari tu aku fikir nak cari vuvuzela. Alat tradisi ibarat trompet Afrika Selatan yang boleh mengeluarkan bunyi sehingga 127 desibel. […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: