Tanda-Tanda Alam

Di UK, bila bunga daffodil mekar, itu tandanya musim panas sudah tiba. Di Malaysia, bila awek tu dah mula bercakap dalam nada berbisik dalam suara yang seakan seksi lagi menggoda, itu tandanya Ramadan dah dekat. Tapi walaupun awek tu berbisik manja dan seksi dengan echo yang bergema dari corong radio, aku tetap tak stim, sebab dia berbisik seksi menyeru nama Yusuf Taiyoob. Setiap tahun. Rasa-rasanya macam dah lebih tiga empat tahun. Mesti suara berbisik tu juga. Memang tak akan invest duit tu untuk buat iklan baru ek? Kalau gefren berbisik seru nama macam tu hari-hari pun boleh mengubah geli-geli kepada geli-geleman tau.

p/s: Sekarang mungkin masih okey. Tapi akan tiba suatu hari di mana iklan sebegitu tak harus disiarkan di corong radio yang didengari melalui sound system maha canggih pada waktu malam gelap-gelita dalam keadaan bersendirian… if you know what I mean…

Advertisements

4 Respons to “Tanda-Tanda Alam”

  1. Dengar je selalu…..aku belum pernah beli pun

    • Setiap tahun aku beli kurma, dan setiap kali beli macam tak ada pilihan selain jenama ni sebab rasa-rasanya kotak mana pun aku sentuh, mesti semuanya jenama ni. Macam dah monopoli pula kan?

  2. yai….ramadan makin hampir….patut usop taiob tu kena ubah patut guna beat box ataupon shuffler dalam iklan…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: