Welcome! Selamat Datang!

Rasa-rasanya macam pernah tulis pasal ni dulu tapi so what? Eheks… Nak tulis juga. Bukan suruh kau orang baca pun. Kau orang sendiri yang nak baca sangat.

Ada sebuah ofis di Kuantan yang mengamalkan budaya tanggal kasut sebelum masuk pejabat. Macam sesetengah kedai mekap wanita jugalah. Tapi pejabat ni ialah sebuah pejabat operasi yang aktivitinya berkaitan kerja-kerja lasak dan perburuhan kasar. Maka majoriti pekerjanya sentiasa berada di lapangan atau field work di bawah terik mentari. Bila ada acara tertentu seperti taklimat maka majoriti pekerja ni akan berkumpul kat pejabat operasi ni.

Dan bila dia orang tanggalkan kasut masing-masing dan longgokkan depan pintu pejabat yang terletak di tangga sempit dan kecil tu… masya-Allah…! Macam bau pintu masuk surau lelaki di tempat awam. Seharum lantana aculeata. Seghairah belacan.

Advertisements

8 Respons to “Welcome! Selamat Datang!”

  1. Ada peribahasa Inggeris untuk bab stokin – pakai lama2 nanti dia tidak berbau – maksudnya entahla mungkin cerita stokin kau ni

  2. gua selalu buat pemeriksaan kaki sendiri…

    amik air suam,letak minyak cap kapak pastu rendam…..

  3. macam pegi kursus nikah kahwin je.. ahaha

  4. best woo….pastu kaki tak busuk

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: