Makanan 1Malaysia?

Apa dia Makanan 1Malaysia? Rasa-rasanya menu yang mesti ada dalam jamuan yang dibuat oleh mana-mana orang Malaysia sama ada jamuan raya ke, jamuan Gong Xi Fa Cai ke, jamuan Krismas ke, jamuan Tahun Baru ke, jamuan haper ke… bla bla bla…

So? Aku rasa sate laaa… Bukan ke? Habis tu kalau jamuan Deepavali atau jamuan vegetarian?

Well… jamuan Deepavali tak ada sate daging dan ayam probably atas sebab kehendak keagamaan. So, no komen.

Jamuan vegetarian pula… hmmm… bagi orang macam aku kira dessert je la. Mungkin vegetarian yang berduit lebih akan upah chef vege untuk buat sate dari sumber vege kut?

Apa-apa hal pun, aku still kata bagi aku – sekiranya ada kategori makanan 1Malaysia – then my vote goes to SATE. Setuju? Eleh… kau orang setuju ke, tak setuju ke, ada aku kisah? Ekekekekeke…

22 Respons to “Makanan 1Malaysia?”

  1. roti canai+dal sambal….

  2. Aku rasa roti canai bro!

    • Terfikir gak pasal tu memula, tapi KIV sebab so fara rasa-rasanya belum famous dalam menu jamuan persendirian seperti open house. Kenapa ek?

      Anyways, let’s see kalau ada lebih daripada dua vote untuk ni.

  3. nampak gaya… roti canai nasi lemak teh tarik sate dsb dihidang pada jamuan / rumah terbuka.. tak kesah la apa bangsa…

  4. err….. nanti Indonesia kata kita tiru dia plak….. Batik, Wayang Kulit, Kuda Kepang, Satay……

  5. naj… ita rasa pun sate sngat sesuai diistiharkn sebgai makanan 1 msia kan…

    err… ita pun suker icekrim vanila mkn ngan pai, cubalaa sedap tau naj…..

  6. naj… mkn ngan pai epal ijau atau pai nanas…🙂

  7. ermm…nasi beriani?

  8. mr sam… abah ita ckp, nasi beriani paling sedap tetap di batu pahat, nasi beriani md shah, kalau kat ampang cuba g ruz aladdin di ampang, kat tempat len abah ckp tak sedap ekekek

    naj…. alaaa dah lama tak singgah umah ita kan……

  9. alaaa sajer jer kan tak nak g umah ita….. [tengah merajuk sambil geget pensil niee…]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: