Hidup Hanyalah Nombor

Tahun ni giliran bulan Oktober. Hari ke sepuluh. 10.10.10. Ramai yang kahwin. Antaranya sampai masuk TV liputan secara langsung. Yang bercerai pun mesti ada kan? Ni selalunya within control. Yang lahir hari ni? Ni memang beyond control, dan zaman la ni antaranya out of control. Apa lagi aktiviti yang orang akan buat sempena tarikh macam ni ek? Beli nombor? Tikam ekor? Pasang spare part? Pecah dara? Lusuh teruna? Bla bla bla…

Hidup hanyalah nombor. Bermula dengan sifar, dan selepas tu infiniti… kan? Kan?

Apa-apa hal pun, aku masih nak tahu jawapan sebenar kenapa hampir semua… SEMUA… iklan jam tangan (yang analog le) mesti menunjukkan waktu 10:10. Ada jawapan?

4 Respons to “Hidup Hanyalah Nombor”

  1. ada org kata jarum jam diletak gitu sebab nak ‘maniskan’ muka jam tu. muka mcm icon smiley ke kalau tgk? entahlah. tp mmg dh pernah tanya org, jawapan tu yg derang bagi.. =)

  2. Belajar memandu pun, best position tangn kat stereng

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: